پزشکیان و پوتین: تأکید بر تعهد به پیمان استراتژیک ایران و روسیه

پزشکیان و پوتین: تأکید بر تعهد به پیمان استراتژیک ایران و روسیه

رئیس‌جمهور مسعود پزشک‌یان و همتای روسی‌اش، ولادیمیر پوتین، تعهد خود را به اجرای توافق‌نامه شراکت استراتژیک جامع بین تهران و مسکو تأکید کردند. این توافق‌نامه به‌عنوان یک نقطه عطف مهم در تقویت همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری و امنیتی بین دو کشور شناخته می‌شود.

در گفتگوی تلفنی روز سه‌شنبه، پزشک‌یان و پوتین به بررسی روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی پرداختند. آنها از روابط دوستانه و سازنده بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه ابراز رضایت کردند. در این گفتگو، دو رهبر پیشرفت‌های حاصل‌شده در همکاری‌های مشترک و پروژه‌ها را به‌ویژه در زمینه‌های زیر مثبت ارزیابی کردند:

  • امور مالی و بانکی
  • حمل و نقل ریلی و جاده‌ای
  • انرژی

امضای توافق‌نامه شراکت استراتژیک جامع به‌عنوان یک گام مهم در تحکیم همکاری‌های دوجانبه به شمار می‌رود. هر دو طرف بر عزم و اراده خود برای اجرای کامل این توافق‌نامه تأکید کردند. پزشک‌یان و پوتین در تاریخ 17 ژانویه این قرارداد را امضا کردند که به منظور تنظیم روابط دوجانبه برای 20 سال آینده طراحی شده است.

این توافق‌نامه به‌طور خاص به اهداف زیر اشاره دارد:

  1. گسترش همکاری‌های اقتصادی
  2. کاهش تأثیر تحریم‌های ایالات متحده
  3. تقویت مشارکت‌های نظامی و سیاسی

در ابتدای گفتگو، رئیس‌جمهور روسیه همچنین تسلیت خود را بخاطر انفجار مرگبار در بندر شهید رجایی در جنوب ایران در ماه گذشته ابراز داشت. پزشک‌یان نیز از روسیه برای کمک‌های ارائه‌شده در حین تلاش‌های آتش‌نشانی پس از این حادثه قدردانی کرد.

پوتین همچنین امیدواری خود را برای موفقیت مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای که بین ایران و ایالات متحده در حال انجام است، ابراز کرد و گفت که روسیه آماده است تا در این زمینه کمک‌های فنی ارائه دهد.

READ  خلیج فارس، بخشی از هویت تاریخی ملت ایران است: سخنگوی دولت

توافق‌نامه شراکت استراتژیک جامع بین ایران و روسیه در شرایطی به امضا رسید که هر دو کشور به دنبال تقویت روابط خود در برابر چالش‌های جهانی هستند. این همکاری‌ها نه تنها به نفع دو کشور بلکه به نفع ثبات و امنیت منطقه نیز خواهد بود.

در نهایت، همکاری‌های ایران و روسیه می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد یک بلوک قوی در برابر فشارهای بین‌المللی باشد و به تبادل فناوری و تجربیات در عرصه‌های مختلف کمک کند. با توجه به شرایط کنونی، این نوع همکاری‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *