کارگاه دیپلماسی بهداشت: بررسی نقش حیاتی سازمان بهداشت جهانی در امنیت بهداشتی ملی و جهانی

کارگاه دیپلماسی بهداشت: بررسی نقش حیاتی سازمان بهداشت جهانی در امنیت بهداشتی ملی و جهانی

کارگاه دو روزه‌ای با عنوان «پیشبرد دیپلماسی سلامت: درک نقش سازمان بهداشت جهانی در سیستم‌های بهداشتی جهانی و ملی» در تهران برگزار شد. این رویداد به گردهمایی رهبران و سیاست‌گذاران کلیدی سلامت اختصاص داشت تا درک عمیق‌تری از دیپلماسی سلامت به دست آورند.

این سمینار، که بخشی از چهارمین سمینار دیپلماسی سلامت بود، در جزیره کیش از تاریخ ۱۳ تا ۱۴ اردیبهشت برگزار شد و بر نقش حیاتی سازمان بهداشت جهانی (WHO) در امنیت بهداشتی جهانی و هم‌راستایی اولویت‌های ملی با استراتژی‌های جهانی و منطقه‌ای WHO تأکید کرد.

این رویداد توسط وزارت بهداشت، دفتر سازمان بهداشت جهانی در ایران، موسسه توسعه مدیران سلامت و مرکز تحقیقات دیپلماسی سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران سازماندهی شد. این همکاری چندجانبه بر تعهد مشترک برای تقویت دیپلماسی سلامت و همکاری در سطح منطقه‌ای تأکید کرد.

در این سمینار، ۴۳ نفر از جمله روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، معاونان سلامت عمومی از سراسر کشور و مدیران ارشد از وزارت بهداشت و آموزش پزشکی حضور داشتند.

سخنرانی‌ها و مباحثات

نماینده WHO و رئیس مأموریت در جمهوری اسلامی ایران، سید جعفر حسین، به همراه همکارانش از دفتر کشور و قیصر پاشا از دفتر منطقه‌ای WHO برای مدیترانه شرقی، سخنرانی‌هایی در مورد نقش و حاکمیت WHO در سطوح ملی، منطقه‌ای و جهانی ارائه دادند. مباحثات بر درک بهتر شرکت‌کنندگان از ساختار حاکمیتی، عملکردها و مشارکت‌های WHO در ابتکارات بهداشتی جهانی، از جمله پوشش بهداشتی جهانی و اهداف توسعه پایدار (SDGs) متمرکز بود.

هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل در ایران، استفان پریزنر، بینش‌هایی درباره ساختار و نقش جهانی سازمان ملل ارائه داد. ارائه او زمینه گسترده‌تری را برای اهداف توسعه پایدار روشن کرد و پیشرفت ایران در دستیابی به این اهداف بلندپروازانه را مورد تأکید قرار داد.

READ  دانشگاه یزد به شبکه CINVU پیوست: گامی نوین در همکاری‌های علمی!

تیم WHO به بررسی موضوعات مختلفی پرداخت، از جمله:

  • تحلیل عمیق SDG 3 (سلامت و رفاه خوب)
  • مکانیسم‌های همکاری بین WHO و دیگر نهادهای سازمان ملل
  • مشارکت‌های مستقیم WHO در اهداف توسعه پایدار مرتبط با سلامت
  • استراتژی‌ها برای مقابله با پاندمی‌های جهانی و پاسخ به بحران
  • فرصت‌های تعامل کشورها با WHO
  • چارچوب استراتژی همکاری کشوری و اصول کلی برنامه کار عمومی WHO

این جلسات نمای کلی جامعی از چارچوب‌های عملیاتی و اولویت‌های استراتژیک WHO ارائه داد.

نظرات وزیر بهداشت

در مراسم اختتامیه، وزیر بهداشت و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، محمدرضا ظفرقندی، بر اهمیت دیپلماسی سلامت تأکید کرد و گفت: «خوشحالم که امروز این مفهوم نه تنها در زمینه سلامت انسان و مراقبت‌های بهداشتی بلکه در چارچوب توسعه روابط بین‌الملل و همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی شناخته می‌شود. امیدوارم چنین رویدادهایی به ترویج گفتمان سلامت‌محور در سیاست خارجی و افزایش تعاملات بین‌المللی در بخش سلامت کمک کند.»

اظهارات ظفرقندی بر تعهد دولت ایران به ادغام ملاحظات بهداشتی در دستور کار سیاست خارجی کشور تأکید داشت.

معاون وزیر بهداشت، علیرضا رئیسی، از حسین و تیم WHO برای مشارکت‌هایشان در این کارگاه تشکر کرد. رئیسی با اشاره به تأثیرات مثبت این سمینار، امیدواری خود را برای ادامه چنین کارگاه‌هایی و تلاش‌های مستمر در زمینه دیپلماسی سلامت ابراز کرد.

چهارمین سمینار دیپلماسی سلامت یک گام مهم در تقویت سیستم بهداشتی جمهوری اسلامی ایران از طریق افزایش درک و تعامل با بازیگران بهداشت جهانی به شمار می‌رود. انتظار می‌رود بینش‌های به‌دست آمده و ارتباطات برقرار شده در طول این کارگاه، دیپلماسی سلامت را پیش ببرد و جوامع سالم‌تری را در سطح ملی و منطقه‌ای ایجاد کند.

READ  ایجاد دبیرخانه خدمات توانبخشی در تهران توسط هلال احمر و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *