کشف نقش برجسته ۲۷۰۰ ساله آشوری با جزئیات بی‌نظیر در عراق

کشف نقش برجسته ۲۷۰۰ ساله آشوری با جزئیات بی‌نظیر در عراق

یک تیم باستان‌شناسان آلمانی از دانشگاه هایدلبرگ به یک کشف بزرگ باستان‌شناسی در شهر باستانی نینوا دست یافته است. این کشف شامل یک نقش‌برجسته عظیم آشوری است که به قرن هفتم قبل از میلاد بازمی‌گردد و در کاخ شمالی پادشاه آشوربانیپال پیدا شده است. این اثر یکی از مهم‌ترین یافته‌ها در سال‌های اخیر است و بینش‌های جدیدی در مورد ایکنوگرافی دینی و نمادگرایی سیاسی امپراتوری آشوری ارائه می‌دهد.

این پنل سنگی با دقت حکاکی شده که تقریباً ۵.۵ متر طول، ۳ متر ارتفاع و ۱۲ تن وزن دارد، آشوربانیپال، آخرین پادشاه بزرگ آشور (که از ۶۶۹ تا ۶۳۱ قبل از میلاد حکومت کرد) را به تصویر می‌کشد که در دو سوی او دو ایزد بزرگ آشوری، آشور و ایشتار قرار دارند. در پس اینFigures divine، یک مخلوق ماهی‌گونه وجود دارد که نماد زندگی و نجات است و همچنین یک شخصیت عقرب‌مانند با دستان بالا برده، هر دو نشان‌دهنده وجود یک دیسک خورشیدی بزرگ بالای سر هستند که یک موتیف رایج آشوری است و نشان‌دهنده حمایت الهی و قدرت سلطنتی است.

پروفسور دکتر آرون اشمیت، مدیر کاوش، گفت: “در میان بسیاری از نقش‌برجسته‌های یافت شده در کاخ‌های آشوری، پیدا کردن تصاویری از ایزدان بزرگ بسیار نادر است – اگر نگوییم بی‌سابقه – و این کشف را از نظر هنری و تاریخی استثنایی می‌سازد.”

این نقش‌برجسته در یک چاله پشت یک نیش ceremonial در اتاق تخت‌پادشاهی آشوربانیپال کشف شده است، مکانی که به نظر می‌رسد از نظر مذهبی اهمیت بالایی داشته است. کارشناسان بر این باورند که این اثر در دوره هلنستی (قرن سوم تا دوم قبل از میلاد) دفن شده است، قرن‌ها پس از سقوط امپراتوری آشور. این دفن عمدی احتمالاً به حفظ اثر هنری کمک کرده و توضیح می‌دهد که چرا در کاوش‌های قبلی، مانند کاوش‌های باستان‌شناسان بریتانیایی در قرن نوزدهم که یافته‌هایشان اکنون در موزه بریتانیا قرار دارد، کشف نشده بود.

READ  تهران میزبان نمایشگاه گردشگری ۱۸ با حضور رسانه‌های جهانی و تأثیرگذاران مشهور

این کشف بخشی از پروژه نینوا هایدلبرگ است که در سال ۲۰۱۸ به رهبری پروفسور دکتر استیفن مائول از دپارتمان زبان‌ها و فرهنگ‌های خاورمیانه دانشگاه هایدلبرگ راه‌اندازی شد. از سال ۲۰۲۲، تیم بر روی کاوش‌ها در تپه کویونجیک، محل نینوا باستان و قلب امپراتوری آشور تحت حکومت پادشاه سنحاریب در اواخر قرن هشتم قبل از میلاد، تمرکز کرده است.

در حال حاضر، این نقش‌برجسته در حال بررسی‌های بیشتر است و کارشناسان در حال تحلیل نوع سنگ، که به نظر می‌رسد گچ باشد، و بررسی معانی عمیق‌تر پشت تصاویر نمادین هستند.

آشوری‌ها یک گروه قومی بومی به مسوپوتامیا هستند، منطقه‌ای تاریخی در غرب آسیا. آشوری‌های امروزی از آشوری‌های باستانی، یکی از بزرگ‌ترین تمدن‌های مسوپوتامیا، نسل‌گیری کرده‌اند. سرزمین‌های اجدادی که سرزمین آشوری‌ها را تشکیل می‌دهند شامل مسوپوتامیا باستان و مناطق اطراف رودهای دجله و زاب است. امروزه این منطقه در میان عراق مدرن، جنوب‌شرقی ترکیه، شمال‌غربی ایران و شمال‌شرقی سوریه تقسیم شده است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *