کشورهای منطقه باید اختلافات را از طریق گفتگو حل کنند: رئیس شورای راهبردی

کشورهای منطقه باید اختلافات را از طریق گفتگو حل کنند: رئیس شورای راهبردی

در دنیای جدید چندقطبی، کشورها باید به یکدیگر نزدیک شوند و اختلافات خود را از طریق گفت‌وگو حل کنند. این نکته‌ای است که کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، در فوروم گفت‌وگوی تهران به آن اشاره کرد و بر اهمیت این موضوع تأکید نمود.

خرازی در روز یکشنبه بیان داشت: “واقعیت این است که نظام تک قطبی در حال فروپاشی است و قدرت‌های منطقه‌ای نقش بیشتری را بر عهده می‌گیرند.” او همچنین به تغییرات جهانی اشاره کرد که به سمت چندجانبه‌گرایی پیش می‌رود و این امر به کشورها این امکان را می‌دهد که نقش مؤثرتری در سیستم بین‌المللی ایفا کنند.

او گفت که قدرت‌های منطقه‌ای، از جمله چین، هند، ایران، ترکیه و روسیه، باید به طور فعال در شکل‌گیری مسائل جهانی شرکت کنند.

  • چندجانبه‌گرایی به کشورها اجازه می‌دهد نقش مؤثرتری ایفا کنند.
  • قدرت‌های منطقه‌ای باید در مسائل جهانی مشارکت داشته باشند.

خرازی همچنین از سازمان‌هایی که ادعای استقلال دارند و به دنبال جلوگیری از تسلط نیروهای هژمونیک هستند، خواست تا در این فرایند دگرگون‌شونده جهانی مشارکت کنند. او این فرایند را به عنوان یک “فرایند موازی برای حفظ استقلال ملت‌ها” توصیف کرد.

وی به نظم جهانی پس از جنگ که تحت رهبری ایالات متحده بود، اشاره کرد و گفت: “پس از پایان دوران تسلط آمریکا، سیستم چندقطبی می‌تواند به ایجاد عدالت اجتماعی و توسعه بین‌المللی عادلانه کمک کند.”

خرازی همچنین به اظهارات متناقض مقامات آمریکایی در مذاکرات غیرمستقیم با ایران پرداخت. او اظهار داشت: “ورود خودخواسته واشنگتن به مذاکرات نشان داد که نمی‌توانند با ایران مانند سایر کشورها رفتار کنند.”

READ  ریشه‌های پایداری در برابر جنگ صلیبی جدید: مقاومت و ایستادگی در روزگار چالش‌ها

او نسبت به استفاده از زبان تهدید علیه جمهوری اسلامی هشدار داد و گفت: “ایران کشوری قوی است و به تهدیدات پاسخ خواهد داد.”

خرازی افزود که در حالی که برخی کشورها به دیگران وابسته‌اند، دانش هسته‌ای ایران بومی بوده و این کشور این مسیر را به تنهایی دنبال کرده است.

او تأکید کرد که گفت‌وگو تنها راه حل برای حل اختلافات است و گفت: “گفت‌وگو بین ایران و کشورهای عربی و دیگر همسایگان می‌تواند مؤثرتر باشد.”

  • گفت‌وگو بین ایران و همسایگان کلید حل اختلافات است.
  • فوروم گفت‌وگوی تهران به دنبال درک متقابل است.

خرازی همچنین به روابط ایران و اروپا اشاره کرد و گفت: “متأسفانه روابط ایران با اروپا وارد حالت یخ‌زدگی شده است.”

او افزود که اروپا پتانسیل زیادی در زمینه‌های مالی، صنعتی و فناوری دارد، اما دیگر به عنوان یک بلوک مستقل و تأثیرگذار شناخته نمی‌شود، به دلیل “نفوذ ایالات متحده و اسرائیل.”

خرازی بر این نکته تأکید کرد که یخ‌زدگی روابط با اروپا به این معنا نیست که ایران نباید راه‌های جدیدی برای بهبود روابط پیدا کند.

او همچنین اشاره کرد که برخی کشورها تحت فشار ادامه به ارسال تسلیحات به رژیم اسرائیل ادامه می‌دهند، با وجود آگاهی از اینکه این کار آنها را در جنایت‌های جاری در غزه شریک می‌کند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *