کمپین جمع‌آوری کمک برای کودکان دارای ناتوانی راه‌اندازی شد

کمپین جمع‌آوری کمک برای کودکان دارای ناتوانی راه‌اندازی شد

سازمان یونیسف و بانک تجارت یک کمپین به نام «ناتوانی بخشی از من است، نه همه من» را آغاز کرده‌اند که هدف آن توانمندسازی کودکان دارای ناتوانی در ایران از طریق افزایش آگاهی و ایجاد یک محیط حمایتی است. این ابتکار نشان‌دهنده تعهد این دو سازمان به ترویج شمولیت، دسترسی و فرصت‌های برابر برای کودکان دارای ناتوانی در ایران می‌باشد.

این کمپین جمع‌آوری کمک‌های مالی در سطح کشور طراحی شده تا زندگی کودکان با ناتوانی را بهبود بخشد. پیام‌های این کمپین بر توانمندسازی، شرافت و شمولیت برای کودکان دارای ناتوانی تأکید دارد.

کمپین مشترک در تمامی شعب بانک تجارت، خودپردازها، باشگاه‌های مشتریان بانک تجارت و پلتفرم‌های دیجیتال اجرا خواهد شد و عموم مردم را به کمک به یونیسف تشویق می‌کند.

یونیسف در کنار دولت ایران برای ارائه آموزش با کیفیت و شمولیت برای کودکان دارای ناتوانی از طریق چندین ابتکار همکاری می‌کند، از جمله:

  • بهبود ظرفیت معلمان پیش‌دبستانی و دبستانی برای ارائه مداخلات به موقع برای کودکان دارای ناتوانی در مدارس عادی.
  • گسترش پوشش و کیفیت سیستم‌های ملی غربالگری برای شناسایی زودهنگام ناتوانی و ارجاع.
  • ترویج پذیرش روش‌های جمع‌آوری داده‌های شمولیتی در سطوح نهادی و ایجاد سیستم‌های مؤثر مدیریت داده‌ها برای اطلاعات مربوط به ناتوانی.
  • تسهیل دسترسی به فناوری‌های کمکی و توسعه یک خوشه نوآوری فناوری‌های کمکی در اکوسیستم نوآوری ایران برای افزایش دسترسی کودکان دارای ناتوانی.
  • تقویت ظرفیت نوجوانان دارای ناتوانی برای کسب مهارت‌های مرتبط با اشتغال و حمایت از انتقال آن‌ها به اشتغال معنی‌دار.
  • تقویت همکاری بین بخشی ملی در خصوص حقوق کودکان دارای ناتوانی.
  • مقابله با انگ و تبعیض علیه کودکان دارای ناتوانی از طریق ابتکارات تغییر رفتار اجتماعی.
READ  رژیم ایران: تمرکز بر بازسازی لبنان در حالی که بحران‌های داخلی نادیده گرفته می‌شود

بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱، یونیسف ایران و بانک تجارت در چندین ابتکار تأثیرگذار همکاری کردند، از جمله تأمین نبولایزرهای سبک برای کودکان مبتلا به فیبروز کیستیک و تأمین تجهیزات ضروری کیفیت آب برای جمعیت‌های آسیب‌دیده از سیل در استان‌های گلستان و خوزستان.

بر پایه این موفقیت، دو سازمان در آگوست ۲۰۲۳ شراکت خود را تجدید کردند و تعهد خود را به بهبود سلامت، آموزش و رفاه کودکان در طی سه سال آینده تأکید کردند.

با ترکیب منابع و تخصص‌های خود، یونیسف ایران و بانک تجارت متعهد به ایجاد تأثیر مثبت و ماندگار بر زندگی کودکان دارای ناتوانی هستند و اطمینان حاصل می‌کنند که آن‌ها از مراقبت، حمایت و فرصت‌هایی که شایسته آن هستند، برخوردار شوند.

اقدامات متمرکز بر کودکان دارای ناتوانی

در چارچوب یک برنامه منحصر به فرد جهانی به نام «آموزش آمادگی در برابر زلزله برای کودکان دارای ناتوانی»، یونیسف و شرکای آن سه کتاب را توسعه داده‌اند که هر یک به گروه‌های مختلف ذینفع، یعنی والدین/مراقبان کودکان دارای ناتوانی، معلمان و سیاستگذاران هدف‌گذاری شده‌اند.

در این کتاب‌ها، یونیسف و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به همراه موسسه بین‌المللی مهندسی زلزله و لرزه‌نگاری (IIEES) دستورالعمل‌هایی درباره مدیریت بحران، از جمله کاهش، آمادگی، پاسخ و بهبود ارائه می‌دهند و بر روی کودکان با ناتوانی‌های شنوایی، حرکتی و اختلال طیف اوتیسم تمرکز می‌کنند.

علاوه بر این، چهار کارگاه آموزشی مشاوره‌ای برگزار شد که در آن معلمان، مددکاران اجتماعی و کارکنان کمک‌رسانی یاد گرفتند و بازخوردهایی درباره استراتژی‌های حمایت از کودکان دارای ناتوانی قبل، حین و بعد از زلزله ارائه دادند.

READ  تحقیق جدید: واکسن‌های سیاه سرفه می‌توانند جان کودکان را نجات دهند!

سفر این برنامه در اینجا متوقف نمی‌شود. طرح‌هایی در حال حاضر در حال انجام است تا راهنماها به‌روز شوند و دستورالعمل‌هایی برای کودکان با ناتوانی‌های بینایی اضافه گردد و منابع را برای توجه به تمامی انواع ناتوانی‌ها گسترش دهند. این ابتکار یک گام مهم به سوی آمادگی جامع در برابر زلزله است و آینده‌ای ایمن‌تر و مقاوم‌تر برای هر کودک در ایران، صرف‌نظر از ناتوانی‌هایشان، تضمین می‌کند.

در سپتامبر ۲۰۲۴، جمعیت هلال احمر ایران (IRCS) یک کارگاه آموزش مربی (TOT) را بر اساس بسته آموزشی یونیسف درباره «شمول ناتوانی برای کارکنان خط مقدم» برگزار کرد.

این کارگاه دو روزه به‌طور مشترک با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) در مرکز توانبخشی فیزیکی IRCS از ۸ تا ۹ سپتامبر ۲۰۲۴ در تهران برگزار شد.

سیاست و استراتژی شمول ناتوانی یونیسف (DIPAS) ۲۰۲۲-۲۰۳۰ تحت هدایت کنوانسیون حقوق افراد دارای ناتوانی (CRPD)، کنوانسیون حقوق کودک (CRC) و استراتژی شمول ناتوانی ملل متحد (UNDIS) قرار دارد.

نوشته‌های مشابه