
نوشتههای مشابه

تهران و آنکارا: برگزاری نشست مشترک کمیته بهداشت و سلامت
وزارت بهداشت ایران و ترکیه در نشستی آنلاین به بررسی همکاریهای بهداشتی پرداختند. محمدحسین نیکنام، معاون وزیر بهداشت ایران، بر اهمیت گسترش همکاریها در زمینه پزشکی، تجهیزات و تحقیقات تأکید کرد. وی پیشنهاد امضای برنامه اقدام مبتنی بر یادداشت تفاهم ۲۰۱۸ را ارائه داد. عزیز بیتن، نماینده ترکیه، از این پیشنهاد استقبال کرد. همچنین، رئیسجمهور ایران نظام بهداشت کشور را به عنوان الگو در منطقه معرفی کرد و پیشرفتهای بهداشتی را ستود. مدیر منطقهای سازمان بهداشت جهانی نیز در دیداری، قابلیتهای ایران در حوزه بهداشت را تحسین کرد و بر اهمیت همکاریهای منطقهای تأکید نمود.

جمعیت جوانان؛ اولویت اصلی وزارت بهداشت در راستای سلامت جامعه
جمعیت جوانان یکی از اولویتهای وزارت بهداشت ایران است. این وزارتخانه در هفته ملی جمعیت، بر اهمیت جمعیت جوان برای آینده کشور تأکید کرد. ایران در حال حاضر از یک فرصت جمعیتی منحصر به فرد برخوردار است که میتواند به رشد اقتصادی و اجتماعی کمک کند. با این حال، نادیده گرفتن این فرصت ممکن است منجر به چالشهایی مانند افزایش جمعیت سالخورده و کاهش نیروی کار شود. وزارت بهداشت خدماتی از جمله دورههای آموزشی به زوجهای جوان و حمایت از مراکز غیر دولتی ضد سقط را ارائه میدهد. نرخ باروری در ایران به 1.6 فرزند به ازای هر زن رسیده و پیشبینی میشود جمعیت سالمندان تا 2050 به یکسوم کل جمعیت برسد.

بیش از ۲۷۰۰ اتباع خارجی در تعطیلات نوروز خدمات پزشکی اضطراری دریافت کردند!
در تعطیلات نوروز، سازمان خدمات پزشکی اضطراری به ۲,۷۳۹ نفر از اتباع خارجی خدمات بهداشتی و درمانی ارائه داد و بیش از ۷۴,۰۰۰ عمل جراحی و ۲۶۹,۰۰۰ آزمایش غربالگری انجام شد. به منظور افزایش ایمنی جادهها، حدود ۲۲,۰۰۰ افسر پلیس و ۳,۰۰۰ نیروی انتظامی در خدمت بودند و مناطق پرخطر شناسایی و تحت نظارت ویژه قرار گرفتند. همچنین، مجازاتهای تخلفات ترافیکی ۳۰ درصد افزایش یافت. این اقدامات نشاندهنده تلاشهای گسترده برای ارتقای سلامت و ایمنی در ایام نوروز بود و نقش مهمی در حفظ سلامت مسافران ایفا کرد.

بحران فزاینده فقر در ایران: نتیجه سوءمدیریت و اشتباهات اقتصادی
فقر به یک معضل جدی در ایران تبدیل شده و تحت تأثیر مدیریت ناکارآمد و سیاستهای تنشزا به شدت افزایش یافته است. طبق اظهارات ابراهیم صادقافار، رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی، ۲۲ تا ۳۰ درصد جمعیت ایران در فقر زندگی میکنند و با چالشهای جدی در تأمین نیازهای اولیه مواجهاند. نرخ بالای بیکاری و افزایش تورم به این بحران دامن زده و بسیاری از خانوادهها به زیر خط فقر سقوط کردهاند. همچنین، دولت منابع را به مؤسسات مذهبی و نظامی اختصاص میدهد و این نابرابری، فشار بیشتری بر اقشار آسیبپذیر جامعه وارد میکند.

واکسیناسیون ۳۰۰,۰۰۰ کودک علیه فلج اطفال در بهار: یک گام بزرگ به سوی سلامت جامعه
در راستای مبارزه با فلج اطفال، کمپینی که در زمستان آغاز شد، بهار امسال با واکسیناسیون حدود 300,000 کودک زیر پنج سال در مناطق پرخطر نیمه شمالی کشور ادامه مییابد. فلج اطفال بیماری ویروسی مسری است که عمدتاً از طریق تماس شخصی منتقل میشود و میتواند به فلج منجر شود. واکسیناسیون این بیماری را قابل پیشگیری کرده و ایران از سال 2000 عاری از فلج اطفال بوده است. با این حال، شیوع ویروس در افغانستان و پاکستان ادامه دارد. کمپین واکسیناسیون در سال جاری در دو فاز اجرا میشود تا از ورود این بیماری به کشور جلوگیری کند.

تقویت همکاریهای منطقهای: به اشتراک گذاری تخصص برای کاهش چالشهای توسعه پایدار
مبادله اطلاعات و ترویج همکاریهای منطقهای به کاهش آثار منفی طوفانهای شن و گرد و غبار (SDS) کمک میکند. سدیقه torabi، مسئول سازمان حفاظت محیط زیست، به این موضوع اشاره کرد. طوفانهای SDS به طور مکرر کشورهای منطقه را تحت تاثیر قرار میدهند. در نشست اخیر در دوحه، اقدامات کشورهای مختلف برای مقابله با این طوفانها بررسی شد. ایران پیشنهاد گنجاندن مبارزه با SDS در برنامه استراتژیک محیط زیست دریایی را مطرح کرد. همچنین، ایران و عراق در حال انتخاب مناطق پایلوت برای توسعه استراتژیهای مشترک هستند و مقامات در نشستهای آتی به تبادل دانش خواهند پرداخت.