کارگاه آموزشی با موضوع "آموزش کودکان در شرایط اضطراری" توسط هلال احمر و یونیسف برگزار شد

کارگاه آموزشی با موضوع “آموزش کودکان در شرایط اضطراری” توسط هلال احمر و یونیسف برگزار شد

با توجه به اهمیت یادگیری زودهنگام، به ویژه در شرایط بحرانی، جمعیت هلال احمر ایران و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) کارگاهی ملی برگزار کرده‌اند تا اطمینان حاصل کنند که کودکان حتی در مواقع اضطراری نیز از آموزش محروم نمانند. در مناطق مستعد بلایای طبیعی مانند ایران، دسترسی به آموزش با کیفیت در دوران کودکی (ECE) نه تنها یک نیاز توسعه‌ای، بلکه یک راه نجات است.

ایران به عنوان چهارمین کشور مستعد بلایای طبیعی در آسیا پس از چین، هند و بنگلادش شناخته می‌شود. از سیل و زلزله گرفته تا خشکسالی، فراوانی بلایای طبیعی ضرورت اولویت‌بندی آمادگی و تاب‌آوری را از سنین پایین‌تر به وجود آورده است. با این حال، خدمات آموزش زودهنگام معمولاً اولین خدماتی هستند که در زمان وقوع بحران‌ها مختل می‌شوند، همانطور که وب‌سایت یونیسف در بیانیه‌ای در تاریخ ۵ مه اعلام کرده است.

این کارگاه آموزشی از تاریخ ۱۴ تا ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴ در بندر انزلی برگزار شد و ۲۷۰ نفر از داوطلبان هلال احمر، از جمله معلمان ECE، مدیران مدارس و اعضای تیم SAHAR – نیروی پشتیبانی روانی اجتماعی هلال احمر – از سراسر کشور در آن شرکت کردند.

موضوع این آموزش بر روی «آموزش زودهنگام فراگیر در آمادگی و پاسخ به بحران» متمرکز بود و به شرکت‌کنندگان اطلاعات و ابزارهای عملی لازم در زمینه‌های شمولیت افراد دارای معلولیت، حفاظت از کودکان، ارتباط با کودکان و پشتیبانی روانی اجتماعی ارائه شد.

یک سخنگوی یونیسف در ایران گفت: “آموزش با کیفیت در دوران کودکی سنگ بنای توسعه کودک است. در شرایط اضطراری، این خدمات حتی بیشتر ضروری هستند تا ثبات، یادگیری و امنیت را برای کودکان کوچک فراهم کنند. این ابتکار به معنای اطمینان از دسترسی هر کودک، از جمله کودکان دارای معلولیت، به محیط‌های یادگیری حمایت‌کننده و فراگیر است، حتی در سخت‌ترین زمان‌ها.”

READ  هلال احمر ایران آماده کمک به زلزله‌زدگان میانمار

این برنامه که اولین بار در سال ۲۰۲۴ طراحی شد، هدفش ایجاد یک کادر ملی از معلمان آموزش‌دیده است که آماده حمایت از کودکان قبل، حین و بعد از بحران‌ها باشند. با تأکید قوی بر شمولیت، این برنامه اطمینان می‌دهد که کودکان دارای معلولیت و سایر آسیب‌پذیری‌ها توجه و مراقبت لازم را دریافت کنند.

به جلوتر نگاه می‌کنیم، یونیسف و هلال احمر برنامه دارند تا بهبودهای لازم را در طراحی برنامه آموزشی بر اساس بازخورد شرکت‌کنندگان و نیازهای شناسایی‌شده ایجاد کنند. فاز جدید بر روی خدمات آموزش غیررسمی مبتنی بر جامعه تمرکز خواهد کرد تا به کودکان آسیب‌پذیر در محله‌های محروم و روستاهای دورافتاده دسترسی پیدا کند.

این ابتکار مشترک تأکید بر تعهد یونیسف به ارائه آموزش برای همه، در هر زمان و مکان، حتی در زمان وقوع بلایا است؛ زیرا هر کودک شایسته یک شروع ایمن و فرصتی برای یادگیری، بدون توجه به شرایط است.

تعاملات اخیر

در دسامبر ۲۰۲۴، هلال احمر و یونیسف کارگاهی برای حمایت از سلامت روان کودکان از طریق بازی‌ها برگزار کردند. این کارگاه که «بازی‌های ساختاری، بازی‌ها در فضاهای دوستانه کودک» نام داشت، از تاریخ ۱۶ تا ۲۰ نوامبر در بوشهر، ایران جنوبی برگزار شد.

این رویداد تعاملی بخشی از برنامه کاری مشترک یونیسف و هلال احمر بود که هدف آن توانمندسازی مربیان اصلی SAHAR هلال احمر با مفاهیم و ابزارهای به‌روز برای حمایت از سلامت روان و رفاه روانی اجتماعی کودکان از طریق بازی‌های ساختاری در شرایط انسانی بود.

تیم‌های SAHAR هلال احمر مسئول ارائه خدمات سلامت روان و پشتیبانی روانی اجتماعی (MHPSS) به جوامع و کودکان آسیب‌دیده در شرایط انسانی هستند.

READ  ایجاد دبیرخانه خدمات توانبخشی در تهران توسط هلال احمر و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

در طول این کارگاه، ۴۹ مربی اصلی SAHAR و داوطلبان جوان از سراسر ایران جمع شدند تا تأثیر بازی‌های ساختاری را بررسی کنند. این آموزش عملی بر اهمیت بازی ساختاری در ترویج سلامت روان و رفاه روانی اجتماعی کودکان تأکید کرد. شرکت‌کنندگان در فعالیت‌های مختلفی شرکت کردند که به منظور نشان دادن مزایای درمانی بازی طراحی شده بود و آنها را با مهارت‌های عملی برای کار در این زمینه تجهیز نمود.

یونیسف همچنان متعهد به حمایت از هلال احمر در افزایش توانایی‌های آنها برای ادغام بازی‌های ساختاری در برنامه‌های MHPSS خود است و اطمینان می‌دهد که کودکان در شرایط انسانی حمایت لازم برای غلبه بر سختی‌ها و ساخت تاب‌آوری را دریافت کنند.

در آگوست ۲۰۲۴، هلال احمر به همکاری با یونیسف کارگاهی برای تیم پشتیبانی روانی خود برگزار کرد تا توانایی آنها را برای «تضمین کیفیت در مراقبت و حمایت روانی و سلامت روان» (EQUIP) در مواقع اضطراری تقویت کند. این کارگاه از تاریخ ۱۸ تا ۲۰ آگوست در مشهد، استان خراسان رضوی برگزار شد و ۳۵ مربی اصلی ملی از SAHAR در این کارگاه شرکت کردند.

تیم‌های SAHAR هلال احمر شامل داوطلبانی هستند که برای ارائه MHPSS پس از بلایا آموزش دیده‌اند. برنامه EQUIP به مربیان اصلی SAHAR کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی و آموزش و نظارت بر داوطلبان تیم‌های SAHAR را انجام دهند.

مهارت‌ها و توانایی‌های بهبود یافته منجر به دریافت خدمات سلامت روان مؤثر و ایمن برای بیش از کودکان، نوجوانان و خانواده‌های آنها در زمان‌های اضطراری خواهد شد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *