ایران و آمریکا پس از گفتگوهای جدی‌تر به «درک بهتری» رسیدند: عراقچی

ایران و آمریکا پس از گفتگوهای جدی‌تر به «درک بهتری» رسیدند: عراقچی

نشست‌های غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده در چهارمین دور خود، به‌طور قابل‌توجهی جدی‌تر و دقیق‌تر از نشست‌های قبلی بوده است. وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، در این باره توضیحاتی را ارائه داد و به خبرنگاران گفت که این دور از مذاکرات، به درک بهتری از مواضع یکدیگر منجر شده است.

عراقچی در گفتگو با خبرنگاران در مسقط، جایی که مذاکرات تحت نظارت مقامات عمانی انجام شد، اظهار داشت که این دور از مذاکرات از مباحث کلی فراتر رفته و به جزئیات پرداخته است. این امر باعث شده که مذاکرات به چالشی جدی‌تر تبدیل شود.

او گفت: “در مقایسه با سه دور قبلی، این جلسه بسیار مستقیم‌تر و جدی‌تر بود. ما از کلی‌گویی فاصله گرفتیم و بر جزئیات تمرکز کردیم که به‌طور طبیعی مذاکرات را دشوارتر کرد.”

با وجود پیچیدگی‌ها، عراقچی تأکید کرد که گفتگوها سازنده بوده است. “اگرچه بحث‌ها سخت و صریح بود، اما همچنین بسیار مفید نیز بود. می‌توان گفت که هر دو طرف اکنون درک بهتری از مواضع یکدیگر دارند.”

رئیس‌هیئت مذاکره‌کننده ایرانی تأکید کرد که نکات کلیدی مورد اختلاف، با عمق بیشتری مورد بحث قرار گرفته و به انحای جزئی، مواضع تهران و واشنگتن به هم نزدیک‌تر شده است.

او افزود که هر دو طرف توافق کرده‌اند که به مذاکرات ادامه دهند. زمان و مکان دور بعدی مذاکرات بر اساس برنامه‌های هر دو طرف تعیین خواهد شد و عمان هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهد.

عراقچی و نماینده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه، استیون ویتکاف، هدایت هیئت‌های خود را در این مذاکرات که چندین ساعت در مسقط به طول انجامید، بر عهده داشتند و وزیر امور خارجه عمان نیز نقش میانجی را ایفا کرد.

READ  کریسمس در ایران: جشن شب کریسمس به سبک ایرانی‌ها!

نکات کلیدی مذاکرات:

  • برنامه هسته‌ای ایران
  • لغو تحریم‌ها
  • مواضع نزدیک‌تر تهران و واشنگتن
  • گفتگوهای سازنده و چالش‌های موجود

این مذاکرات به عنوان یک مرحله مهم در روابط ایران و ایالات متحده تلقی می‌شود و به نظر می‌رسد که هر دو طرف به دنبال یافتن راه‌حل‌هایی برای مسایل اصلی هستند.

عراقچی همچنین به این نکته اشاره کرد که “این دور از مذاکرات می‌تواند به عنوان یک فرصت برای پیشرفت‌های واقعی در روابط دو کشور دیده شود.”

در نهایت، به نظر می‌رسد که با ادامه این مذاکرات و توجه به جزئیات، امکان دستیابی به توافقات بیشتر و کاهش تنش‌ها بین تهران و واشنگتن وجود دارد. “ما امیدواریم که با تلاش‌های بیشتر، به یک توافق پایدار دست یابیم.”

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *