ایران: توسعه هوش مصنوعی در کشورهای اسلامی را به عنوان اولویت اعلام کرد

ایران: توسعه هوش مصنوعی در کشورهای اسلامی را به عنوان اولویت اعلام کرد

توسعه هوش مصنوعی در کشورهای اسلامی به عنوان یک اولویت مهم مطرح شده است. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در نشست‌های وزیران سازمان همکاری اسلامی (OIC-15) بر لزوم همکاری‌های چندجانبه و هم‌افزایی علمی تأکید کرد و پیشنهاداتی برای پیشبرد این هدف ارائه داد.

عارف در سخنرانی خود به نیاز به همکاری در زمینه هوش مصنوعی پرداخت و پنج پیشنهاد کلیدی را برای ارتقای همکاری‌ها بین کشورهای اسلامی مطرح کرد:

  1. تشکیل گروه راهبری: پیشنهاد اول شامل تأسیس یک گروه راهبری عالی‌رتبه برای توسعه هوش مصنوعی در OIC-15 است. هدف از این گروه، ایجاد ساختاری برای رصد تحولات جهانی در زمینه هوش مصنوعی می‌باشد.
  2. نقشه راه میان‌مدت و بلندمدت: دومین پیشنهاد بر توسعه یک نقشه راه میان‌مدت و بلندمدت برای همکاری‌های علمی و فناوری در حوزه هوش مصنوعی تأکید دارد که بر اهداف واقع‌گرایانه متمرکز است.
  3. شبکه‌سازی مراکز تحقیقاتی: سومین پیشنهاد بر همکاری مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی برای استفاده و به اشتراک‌گذاری ظرفیت نخبگان و مؤسسات خاص در سراسر جهان اسلام متمرکز است. این همکاری شامل تحقیق و توسعه مشترک و راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی آکادمیک و حرفه‌ای در زمینه هوش مصنوعی می‌شود.
  4. تامین مالی مشترک: چهارمین پیشنهاد بر تأمین مالی مشترک پروژه‌های تحقیقاتی و فناوری هوش مصنوعی تأکید دارد تا از زیرساخت‌های کلیدی، پروژه‌های استراتژیک مشترک و استارتاپ‌های هوش مصنوعی که از ظرفیت کشورهای اسلامی و بانک توسعه اسلامی بهره‌مند می‌شوند، حمایت شود.
  5. توسعه منشور اخلاقی: آخرین پیشنهاد بر تهیه یک منشور اسلامی در زمینه اخلاق هوش مصنوعی تأکید دارد که چارچوبی داخلی بر اساس اصول شریعت اسلامی، کرامت انسانی و عدالت اجتماعی ایجاد کند.
READ  بررسی راهکارهای مقابله با چالش‌های منطقه‌ای توسط جمعیت هلال احمر و فدراسیون بین‌المللی هلال احمر

نشست وزیران OIC-15 از تاریخ 17 تا 19 مه برگزار شد و به موضوع هوش مصنوعی با عنوان “نوآوری در علم و فناوری از طریق استفاده از هوش مصنوعی: استراتژی برای برتری، آینده‌ای روشن برای جهان اسلام” پرداخته شد.

این رویداد به عنوان بستر مناسبی برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای از طریق دیپلماسی علمی عمل کرده و فرصتی برای بررسی چالش‌های کشورهای اسلامی در بخش فناوری فراهم کرد.

در این نشست، چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی در آموزش عالی و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، پیش‌نویس اولین سند چندجانبه در زمینه هوش مصنوعی میان کشورهای اسلامی نیز در این نشست مورد تأیید قرار گرفت.

وزیر علوم حسین سیماعی‌سراف در مراسم افتتاحیه سخنرانی کرد و پس از آن جلسات پنل کارشناسی برگزار شد. همچنین گزارشی از اجرای تصمیمات جلسه وزیران اول در آلماتی ارائه شد و تاریخ و محل برگزاری جلسه بعدی تعیین گردید.

در تاریخ 17 مه، شرکت‌کنندگان نظرات خود را در مورد هوش مصنوعی مطرح کردند و سرپرستان هیئت‌ها سخنرانی کردند. سپس وزرای علوم یا نمایندگان آن‌ها جلسات دوجانبه‌ای برگزار کردند.

در حاشیه این رویداد، نمایشگاهی از دستاوردهای ایران در زمینه‌های علمی، فناوری و هوش مصنوعی برگزار شد تا قابلیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را به نمایش بگذارد.

سازمان همکاری اسلامی (OIC) دومین سازمان بزرگ پس از سازمان ملل متحد است که 57 کشور از چهار قاره را شامل می‌شود. در سال 2016، ابتکار پلتفرم گفت‌وگوی OIC از سوی قزاقستان مطرح شد و 15 کشور پیشرو در فناوری، از جمله قزاقستان، ایران، ترکیه، پاکستان و اندونزی در آن شرکت کردند.

READ  تصویب پیشنهاد ایران در کنفرانس UN ESCAP برای حفاظت از جنگل‌های زاگرس

این ابتکار در نشست‌های 46 و 47 وزیران امور خارجه در سال‌های 2018 و 2019 تأیید شد. هدف این پلتفرم تقویت پتانسیل علمی و فنی کشورهای اسلامی و ارائه راه‌حل‌هایی برای چالش‌های موجود در این زمینه‌ها، از جمله محیط زیست و انرژی است.

به اشتراک‌گذاری تجربه‌ها در زمینه علم، فناوری و نوآوری، شناسایی چالش‌های سیستماتیک، توسعه راه‌حل‌ها و تقویت مشارکت‌های استراتژیک بین کشورهای شرکت‌کننده و اعضا، و همچنین شرکای بین‌المللی، از جمله اهداف اصلی OIC می‌باشد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *