ایران به گفتگو درباره گسترش همکاری‌های بهداشتی با سوئیس و عربستان سعودی می‌پردازد

ایران به گفتگو درباره گسترش همکاری‌های بهداشتی با سوئیس و عربستان سعودی می‌پردازد

وزیر بهداشت محمدرضا ظفرقندی در نشست‌هایی جداگانه با همتایان سوئیسی و سعودی خود، درباره گسترش همکاری‌ها در بخش بهداشت با این دو کشور گفتگو کرده است. این دیدارها در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت (WHA) که از ۱۹ مه آغاز شده و تا ۲۷ ژوئن در ژنو، سوئیس ادامه دارد، صورت گرفته است.

در دیدار با وزیر بهداشت سوئیس، الیزابت بوم-شنایدر، دو طرف راه‌های تقویت همکاری‌ها را بررسی کردند و به‌ویژه بر روی سومین نشست کمیته اقتصادی مشترک که برای ۱۶ سپتامبر در تهران برنامه‌ریزی شده است، تمرکز کردند. ظفرقندی بر ظرفیت‌های بالای دو کشور تأکید کرده و پیشنهاد کرد که از تخصص‌های مشترک در زمینه‌های مختلف بهداشت استفاده شود.

این مقام مسئول به اقداماتی که برای حمایت از کارخانه‌های سوئیسی فعال در کشور انجام شده اشاره کرد و گفت که یک گروه کاری ویژه برای تسهیل فعالیت‌های شرکت‌های سوئیسی مانند روش، نستله، نووارتیس، جانسون و جانسون و استرومن در بخش سلامت تأسیس شده است. همچنین، این گروه نقش مهمی در رفع موانع و پیگیری مسائل آنها ایفا می‌کند.

بوم-شنایدر نیز گفت: “سوئیس با میزبانی سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تلاش است تا همکاری خود را با این سازمان و دیگر کشورهای عضو تقویت کند. جهان در حال تغییر است و ما به دنبال اصلاحات برای همگام شدن با این تغییرات هستیم.”

وزیر بهداشت ایران همچنین با وزیر بهداشت عربستان سعودی، فهد بن عبدالرحمن الجلاجیل، دیدار کرده و در این جلسه، دو طرف یادداشت تفاهمی (MOU) برای گسترش دیپلماسی بهداشتی امضا کردند.

این یادداشت تفاهم انتظار می‌رود تلاش‌های مشترک در زمینه امنیت بهداشت جهانی، حج و عمره، بیمارستان‌های هوشمند و آموزش منابع انسانی متخصص را تقویت کند، الجلاجیل افزود.

READ  مربی تیم زیر ۲۰ سال ایران، عبدی: بدشانسی مقابل ژاپن!

ظفرقندی درباره حج گفت: “در حال حاضر همکاری خوبی بین دو کشور وجود دارد.” وی همچنین بر قابلیت‌های بالای ایران در زمینه مراقبت‌های اولیه بهداشتی، شبکه‌های بهداشتی، خدمات پزشکی تخصصی، دارو و تجهیزات پزشکی و آموزش پزشکی تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که دو کشور روابط خود را در زمینه‌های بهداشت و درمان عمیق‌تر کنند.

هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت

مجمع جهانی بهداشت با تمرکز بر تم «یک جهان برای سلامت» در سال ۲۰۲۵، نمایندگان کشورها را برای بررسی چالش‌های بهداشتی گرد هم می‌آورد. این گردهمایی در زمانی حساس برای سلامت جهانی برگزار می‌شود، زیرا کشورهای عضو با تهدیدات نوظهور و تغییرات عمده در چشم‌انداز سلامت جهانی و توسعه بین‌المللی مواجه هستند.

تم امسال پایبندی مداوم سازمان جهانی بهداشت به همبستگی و برابری را زیر سوال می‌برد و تأکید می‌کند که حتی در زمان‌های بی‌سابقه، همه باید شانس برابری برای زندگی سالم داشته باشند.

در طول این جلسه، شرکت‌کنندگان درباره اولویت‌ها و چالش‌های کنونی و آینده‌ای که سلامت جهانی با آن مواجه است، بحث و تأمل خواهند کرد و همچنین کشورهای عضو نظرات خود را درباره هر سند اعلام خواهند کرد. به نقل از علی‌رضا بیگلری، یک مقام وزارت بهداشت، ظفرقندی بیانیه‌ای درباره ۳۵ سند خاص مرتبط با سیستم بهداشت کشور ارائه خواهد کرد. این اسناد شامل ۲۹ سند در زمینه فعالیت‌های بهداشتی عمومی و شش سند در مورد فعالیت‌های مختلف ادارات و همکاری‌های بین‌المللی است.

علاوه بر این، موضوعات دیگری مانند بودجه و مسائل مالی، وضعیت عضویت کشورهای عضو، حسابرسی و مسائلی که در جلسه هیئت اجرایی سازمان بهداشت جهانی مطرح شده است، توسط کمیته‌های تخصصی بررسی خواهد شد.

READ  ثبت ۳۸,۵۰۰ زایمان چندقلو در یک سال: رکوردی جدید در تولدهای همزمان!

در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت، در مجموع ۵۶ موضوع در قالب اسناد مورد بحث قرار خواهد گرفت، بیگلری اعلام کرد.

در حاشیه WHA، وزیر بهداشت برنامه دارد با همتایان خود از سوئیس، ایتالیا، قطر، عمان، عراق، عربستان سعودی، هند، کوبا و مدیر WHO برای دفتر منطقه‌ای مدیترانه شرقی (EMRO) دیدارهایی برای گسترش روابط داشته باشد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *