ادغام اصول "انتقال عادلانه" در سیاست‌های جهانی و ملی: گامی به سوی توسعه پایدار

ادغام اصول “انتقال عادلانه” در سیاست‌های جهانی و ملی: گامی به سوی توسعه پایدار

روز جهانی عدالت اجتماعی که هر ساله در تاریخ 20 فوریه برگزار می‌شود، اهمیت گنجاندن عدالت اجتماعی در تلاش‌های جهانی برای مقابله با نابرابری‌ها، ترویج صلح و دستیابی به توسعه پایدار را مورد تأکید قرار می‌دهد. این روز، امسال بر روی «تقویت انتقال عادلانه برای آینده‌ای پایدار» تمرکز دارد و به اهمیت این نکته می‌پردازد که حرکت به سوی اقتصادهای با کربن پایین باید به نفع همه، به ویژه آسیب‌پذیرترین افراد باشد.

این روز که در سال 2007 توسط سازمان ملل متحد (UN) سازماندهی شده است، دسترسی برابر به آموزش، اشتغال، بهداشت و خدمات دیگر را بدون در نظر گرفتن نژاد، دین، جنسیت، یا طبقه اجتماعی ترویج می‌کند.

عدالت اجتماعی نیاز به رویکردی جامع دارد که پایداری محیط زیستی را با عدالت اجتماعی در هم تنیده کند و اطمینان حاصل کند که کارگران، مردم بومی و جوامع حاشیه‌ای حمایت‌های لازم را دریافت می‌کنند. این حمایت‌ها می‌تواند شامل برنامه‌های آموزشی مجدد، ایجاد شغل و تدابیر قوی حمایت اجتماعی باشد.

  • تبدیل و کاهش کربن: تغییرات اقتصادی باید با سیاست‌هایی که با فقر مبارزه می‌کنند و نابرابری را کاهش می‌دهند، همراه باشد.
  • اصول انتقال عادلانه: در قلب این دیدگاه، ایده گنجاندن اصول «انتقال عادلانه» در سیاست‌های جهانی و ملی قرار دارد.
  • برنامه‌های آموزشی هدفمند: این برنامه‌ها می‌توانند به کاهش بیکاری بلندمدت و نابرابری اجتماعی کمک کنند.

به عنوان مثال، آموزش مهارت‌های سبز هدفمند، حمایت اجتماعی جامع و تنوع اقتصادی تحت رهبری جامعه می‌تواند اطمینان حاصل کند که کاهش صنایع سوخت فسیلی به بیکاری بلندمدت یا افزایش نابرابری اجتماعی منجر نشود. در عوض، این تدابیر سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت بخش‌های سبز نوظهور هدایت می‌کنند و نیروی کار مقاوم و جامعه‌ای عادلانه‌تر را می‌سازند.

READ  سازمان جهانی بهداشت: ایران، الگوی مدیریت نادر خون در جهان!

تقویت انتقال عادلانه در نهایت به معنای بازاندیشی در سیستم‌های اقتصادی و زیست‌محیطی ما برای اولویت دادن به مردم به اندازه سیاره است. این یک فراخوان برای تغییر تمرکز از تنها کاهش کربن به توزیع مجدد فرصت‌ها و منابع به گونه‌ای است که رشد پایدار به نفع همه باشد.

از طریق اقدام جمعی و سیاست‌های فراگیر، می‌توانیم آینده‌ای را ایجاد کنیم که در آن یکپارچگی محیط زیست و عدالت اجتماعی در کنار هم قرار گیرند و پایه‌گذار یک اقتصاد جهانی واقعاً پایدار باشند.

نوشته‌های مشابه