نطق تند رئیس مجلس ایران علیه دخالتهای خارجی در منطقه
در این مقاله به بررسی اظهارات محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، در خصوص دخالتهای خارجی در امور منطقهای پرداخته میشود. وی در حاشیه جلسه عمومی پانزدهمین مجمع پارلمانی آسیا در باکو، بر ضرورت عدم مداخله کشورهای خارجی تأکید کرد و خواستار تقویت روابط با کشورهای همسایه شد.
قالیباف در دیدار با صهباء غفروفا، رئیس مجلس جمهوری آذربایجان، بر اهمیت دوستی واقعی و پایدار بین ایران و آذربایجان تأکید کرد. وی بیان کرد که:
- تقویت روابط با کشورهای همسایه یکی از سیاستهای کلیدی ایران است.
- دو کشور باید تلاش کنند تا این دوستی را عمیقتر کنند.
- توسعه روابط اقتصادی و ترانزیتی باید ادامه یابد.
وی با انتقاد از دخالتهای خارجی در منطقه، بر این نکته تأکید کرد که مسائل منطقهای باید در خود منطقه حل و فصل شوند. قالیباف همچنین خواستار توسعه روابط پارلمانی شد و از گروههای دوستی پارلمانی دو کشور خواست تا در راستای تسهیل روابط، به خصوص در بخش اقتصادی، تلاش کنند.
به علاوه، وی پیشنهاداتی در زمینه بهبود روابط مرزی و جادهای، ایجاد بازارهای مرزی، تسهیل سفر و افزایش پروازها بین تهران و باکو برای تقویت تجارت بین دو کشور ارائه داد. در این راستا، چند نکته مهم وجود دارد:
- توسعه روابط اقتصادی و تجاری.
- ایجاد بازارهای مرزی برای تسهیل مبادلات.
- افزایش پروازها و تسهیل سفر.
غفروفا، رئیس مجلس جمهوری آذربایجان، نیز در این دیدار از سیاست گفتگوهای 3+3 حمایت کرده و گفت که شرایط جدیدی در قفقاز جنوبی ایجاد شده است. او بر اهمیت روابط چندجانبه و دو جانبه تأکید کرد و بیان داشت:
- مسائل منطقهای باید توسط کشورهای منطقه حل شوند.
- از سیاست گفتگوهای 3+3 حمایت میکند.
پانزدهمین جلسه عمومی APA در باکو آغاز به کار کرد
این جلسه که به ریاست جمهوری آذربایجان برگزار میشود، صبح روز چهارشنبه آغاز شد. این رویداد با حضور هیأتی متشکل از ۳۵ نفر و تقریباً ۲۸۰ نماینده برگزار میشود و چندین موضوع مهم در دستور کار قرار دارد. مجمع پارلمانی آسیا به عنوان یک پلتفرم دیپلماتیک مهم پارلمانی، پارلمانهای آسیایی را برای پیشبرد گفتوگوها و تبادل نظر بین نهادهای قانونگذاری کشورهای عضو متحد میکند.
ایران در سالهای ۲۰۲۷-۲۰۲۸ ریاست مجمع پارلمانی آسیا را بر عهده خواهد گرفت. کاظم غریبآبادی، معاون وزیر امور خارجه برای امور حقوقی و بینالمللی، در پستی در حساب کاربری خود در X اعلام کرد که ایران در سالهای مذکور ریاست این مجمع را بر عهده خواهد گرفت. جمهوری آذربایجان در حال حاضر ریاست این نهاد بینالمللی را بر عهده دارد.