ژاپن کمکهای جدیدی به WFP ارائه میدهد تا حمایت از پناهندگان در ایران را تقویت کند
دولت ژاپن با کمک مالی خود به مبلغ ۳۶۰,۰۰۰ دلار به برنامه جهانی غذا (WFP) سازمان ملل، به حمایت از پناهندگان در ایران پرداخته است. این کمک مالی برای خرید آرد گندم به منظور تأمین نیازهای غذایی پناهندگان آسیبپذیر در ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
آرد گندم به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی و منبع انرژی حیاتی، بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از پناهندگان را تشکیل میدهد. به گفته وبسایت WFP، این سازمان از طریق تهیه آرد گندم، دسترسی پناهندگان به یک ماده مغذی و چندمنظوره را فراهم میکند که میتوانند از آن برای تهیه نان استفاده کنند. این کمک نه تنها به تأمین نیازهای غذایی فوری آنها کمک میکند، بلکه امنیت و ثبات غذایی را در محلههای پناهندگان نیز تقویت میکند.
مایسا الغریباوی، نماینده WFP و مدیر کشور در جمهوری اسلامی ایران، در این خصوص گفت: «ما به شدت از سخاوت و همبستگی دولت و مردم ژاپن در حمایت از عملیات ما در ایران قدردانی میکنیم.»
او همچنین افزود: «این کمک حیاتی نشاندهنده تعهد مستمر ژاپن به بهبود زندگی پناهندگان آسیبپذیر است و ما واقعاً از همکاری و اعتماد آنها به کار ما سپاسگزاریم.»
WFP در حال حاضر از ۳۳,۰۰۰ پناهنده افغان و عراقی که در ۲۰ محل سکونت در سراسر کشور زندگی میکنند، با ارائه غذا، آموزش و کمکهای معیشتی پشتیبانی میکند.
تاماکی تسوکادا، سفیر ژاپن در ایران، افزود: «ژاپن بیش از ۴۰ سال است که از پناهندگان افغان در ایران حمایت میکند و از دولت ایران به خاطر تعهد طولانیمدتش به ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی به پناهندگان افغان قدردانی میکند.»
او همچنین به چالشهای ناشی از افزایش تعداد پناهندگان افغان در ایران اشاره کرد و گفت: «امیدواریم این کمک به رفع نیازهای تغذیهای پناهندگان افغان کمک کند.»
جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین میزبانان پناهندگان در جهان است و در طی چهار دهه گذشته به ۳.۸ میلیون پناهنده و افرادی که وضعیت پناهندگی دارند، حمایتهای اساسی ارائه داده است. این کشور به جوامع بیخانمان، به ویژه از افغانستان و عراق، دسترسی به خدمات بهداشتی، آموزشی و فرصتهای معیشتی را فراهم کرده و تعهد قوی خود را به رفاه پناهندگان نشان داده است.
برنامه جهانی غذا، بزرگترین سازمان بشردوستانه جهان است که در مواقع اضطراری جانها را نجات میدهد و از کمکهای غذایی برای ایجاد مسیرهایی به سوی صلح، ثبات و رفاه برای افرادی که از درگیریها، بلایای طبیعی و تأثیرات تغییرات اقلیمی رنج میبرند، استفاده میکند.
ژاپن به حمایت از ایران ادامه میدهد. در ماه ژانویه، تسوکادا بر عزم دولت ژاپن برای حمایت از ایران در میزبانی از پناهندگان افغان تأکید کرد. او درباره تعداد بالای پناهندگان افغان در ایران و هزینههای بالای مختلف از جمله آموزش، بهداشت و درمان گفت: «ژاپن آماده است تا خدمات آموزشی را به پناهندگان افغان در ایران ارائه دهد.»
این مقام در دیدار با نادر یاراحمدی، رئیس سازمان ملی مهاجرت، این اظهارات را مطرح کرد. او با تمجید از تلاشهای ایران در میزبانی پناهندگان، بر اهمیت تقویت همکاریهای مشترک بین دو کشور و جذب حمایت دیگر سازمانهای بینالمللی برای حل مشکلات، به ویژه موضوع اعتیاد تأکید کرد.
یاراحمدی نیز آمادگی کشور برای همکاری با ژاپن در زمینههای مذکور را اعلام کرد و افزود: «ما از ژاپن، به همراه دیگر کشورها، انتظار داریم که خدمات بشردوستانه بیشتری به پناهندگان ارائه دهند، به ویژه در زمینههای زیرساختی مانند بهداشت و آموزش.»
وی همچنین خاطرنشان کرد که ظرفیت آموزش حضوری برای اتباع خارجی در کشور دیگر وجود ندارد و از سفیر ژاپن خواست تا با کشور همکاری کند تا برنامه آموزشی مجازی برای پناهندگان در ایران اجرا شود.