تاشکند به دنبال تقویت روابط علمی و فناوری با تهران است

تاشکند به دنبال تقویت روابط علمی و فناوری با تهران است

در دنیای امروز، همکاری‌های علمی و فناوری بین کشورها می‌تواند به توسعه و پیشرفت‌های چشمگیری منجر شود. اخیراً، دالیو شاهرخ خوجه‌برادویچ، معاون اول وزیر آموزش عالی، علم و نوآوری ازبکستان، به دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی ایران دعوت کرده است تا در توسعه فناوری و نوآوری در ازبکستان کمک کنند. وی معتقد است که تعامل رو در رو میان مسئولان علمی بسیار مؤثرتر از ارتباطات دیپلماتیک است.

در این دیدار که با فرهاد یزدان‌دوست، رئیس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران در روز شنبه برگزار شد، دو مقام به بحث در مورد پتانسیل همکاری‌های علمی و فناوری بین دو کشور پرداختند.

دالیو شاهرخ خوجه‌برادویچ در این نشست اشاره کرد که همکاری می‌تواند بر محورهای زیر متمرکز شود:

  • اشتراک‌گذاری تخصص‌ها
  • گسترش همکاری‌های علمی بین رؤسای دانشگاه‌ها
  • تأمین مالی مشترک در زمینه‌های فناوری

یزدان‌دوست نیز به دستاوردهای علمی کشور و رشد قابل توجه تعداد دانشجویان پس از انقلاب اسلامی در سال 1979 پرداخت. او گفت: “بیش از شصت پارک علم و فناوری تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال فعالیت هستند و ما همچنین برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در یک برنامه پنج‌ساله حدود 300,000 دانشجوی خارجی را جذب کنیم.”

این مقام همچنین تأکید کرد که همکاری بین دو کشور می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • اجرای تحقیقات مشترک
  • تعویض دانشجویان و استادان
  • برگزاری فعالیت‌های ورزشی مشترک برای دانشجویان

یزدان‌دوست همچنین وزیر علم ازبکستان را به شرکت در دومین نشست وزیران سازمان همکاری اسلامی (OIC) دعوت کرد که قرار است در تهران برگزار شود.

توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های بهداشت، آموزش و فناوری

READ  ماماها: نقش حیاتی در مدیریت بحران‌ها

در نوامبر 2024، ازبکستان علاقه خود را به تقویت همکاری با ایران در زمینه‌های مختلف، از جمله بهداشت، آموزش و فناوری ابراز کرد. این کشور از بخش بهداشت ایران درخواست کرد تا مشاوره آنلاین به حرفه‌ای‌های ازبک ارائه دهد و ارتباط مستقیمی بین متخصصان پزشکی دو کشور برقرار کند.

در جلسه‌ای که در تاریخ 6 نوامبر در تهران برگزار شد، حسین روزبه، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های بین‌المللی در علم و فناوری و فضل‌الدین مومی‌نوف، معاون رئیس‌جمهور ازبکستان در زمینه توسعه همکاری‌های بین‌المللی، به بحث در مورد راه‌های گسترش تلاش‌های علمی و همکاری پرداختند.

گسترش همکاری در زمینه علم، تبادل دانشجویان و استادان، ترویج همکاری‌های شرکت‌های دانش بنیان، شرکت در رویدادهای علمی و فناوری، از جمله نمایشگاه‌های فناوری و برگزاری سمینارها، جلسات و همایش‌های مشترک از جمله مهم‌ترین محورهای این نشست بود.

مقام ازبک همچنین به ظرفیت‌های بالای ایران در علم و شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: “ایران یک کشور قدرتمند و برجسته در منطقه است که توانایی‌های استراتژیک بالایی در علم و فناوری دارد. با ادغام توانایی‌های ایران و ظرفیت‌های ازبکستان، دو کشور از پیشرفت‌های قابل توجهی بهره‌مند خواهند شد.”

وی اضافه کرد: “ظرفیت بالقوه‌ای برای تقویت همکاری در آموزش، تعاملات بین استادان و دانشگاهیان دو کشور و تبادل تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات دانش بنیان فناوری وجود دارد.”

این مقام همچنین خاطرنشان کرد که تعاملات میان مسئولان و نمایندگان دو کشور باید ادامه یابد تا زمینه‌ساز همکاری‌های مؤثر باشد. روزبه نیز در این نشست به ارتباط قوی بین دو کشور از نظر تاریخ، فرهنگ و هویت مشترک اشاره کرد که زمینه را برای تقویت همکاری‌های آموزشی و فناوری فراهم می‌کند.

READ  روز جهانی زبان مادری: اهمیت زبان‌ها در زندگی ما

تقویت تعاملات بین دانشگاه‌های دو کشور می‌تواند برگزاری فعالیت‌های مشترک را تسهیل کند. ایران آماده است که تخصص‌های خود در زمینه‌های علم و فناوری و همچنین آموزش را با ازبکستان به اشتراک بگذارد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *