وزرای خارجه سوئیس و پاکستان پیشرفت مذاکرات ایران-آمریکا را در تماس با عراقچی تحسین کردند
وزیر امور خارجه، عباس عراقچی، در روزهای اخیر با همتایان خود از سوئیس و پاکستان تماسهای تلفنی جداگانهای داشته است و در این گفتگوها به بررسی مسائل دوجانبه و تحولات بینالمللی، از جمله مذاکرات جاری ایران و ایالات متحده پرداختند.
عراقچی که رهبری مذاکرات با نماینده ایالات متحده، استیون ویتکوف، را در عمان و رم بر عهده داشته، در شامگاه روز یکشنبه وضعیت مذاکرات را به وزیر امور خارجه سوئیس، ایگنازیو کاسیس، بهروز رسانی کرد. او از نقش ارزشمند سوئیس در مذاکرات گذشته درباره برنامه هستهای ایران قدردانی کرد.
نقش سوئیس در مذاکرات ایران و آمریکا
کاسیس نیز در این گفتگو از مذاکرات بین تهران و واشنگتن استقبال کرد و از روند مذاکرات ابراز رضایت نمود.
بهطور جداگانه، وزیر امور خارجه پاکستان، محمد اشفاق دار، در تماس تلفنی با عراقچی در روز یکشنبه ابراز امیدواری کرد که مذاکرات با ایالات متحده به صلح، امنیت و توسعه در منطقه منجر شود.
تبادل نظر دیپلماتها درباره تحولات جهانی و منطقهای
دو دیپلمات همچنین نظرات خود را درباره تحولات جهانی و منطقهای و روابط دوجانبه تبادل کردند و بر اهمیت ادامه مشاورههای سطح بالا با هدف تقویت هرچه بیشتر روابط بین دو کشور همسایه و مسلمان تأکید کردند.
- عراقچی و اشفاق دار پیشتر نیز در روز چهارشنبه درباره روند مذاکرات با ایالات متحده گفتوگو کرده بودند.
- پاکستان از زمان آغاز مذاکرات ایران و ایالات متحده همواره بر این باور بوده است که گفتوگو و دیپلماسی میتواند به ترویج صلح و ثبات در منطقه کمک کند.
- عراقچی همچنین از عمان بهعنوان یک کشور تسهیلکننده و میزبان این مذاکرات قدردانی کرده است.
گفتنی است که در حال حاضر، مذاکرات ایران و ایالات متحده در کانون توجهات جهانی قرار دارد و بسیاری از کشورها بهویژه در منطقه، به این فرآیند نگاهی امیدوارانه دارند.
تأکید بر همکاریهای دوجانبه
در این راستا، وزرای امور خارجه ایران و پاکستان بر لزوم تقویت همکاریها و تحکیم روابط دوجانبه تأکید کردند. این دو کشور با توجه به اشتراکات فرهنگی و تاریخی، بهدنبال گسترش روابط اقتصادی و سیاسی نیز هستند.
علاوه بر این، عراقچی و دار به بررسی مسائل امنیتی منطقهای نیز پرداختند و بر ضرورت همکاریهای مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطگرایی تأکید کردند.
در پایان این گفتگوها، هر دو طرف ابراز امیدواری کردند که مذاکرات جاری با ایالات متحده بتواند به ثبات و امنیت در منطقه کمک کند و زمینهساز توسعه و پیشرفت کشورها شود.
در مجموع، این تماسهای تلفنی نشاندهنده اهمیت دیپلماسی و گفتوگو در حل مسائل پیچیده بینالمللی و منطقهای است که میتواند به ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه کمک کند.