وزیر فرهنگ: اهمیت همکاری‌های فرهنگی با پاکستان در اولویت است

وزیر فرهنگ: اهمیت همکاری‌های فرهنگی با پاکستان در اولویت است

در یک نشست با همتای پاکستانی خود در حاشیه کنفرانس همکاری‌های فرهنگی آسیا (ACCF 2025) در هنگ کنگ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، سید عباس صالحی، بر اهمیت تقویت همکاری‌های فرهنگی، هنری، رسانه‌ای و گردشگری بین دو کشور همسایه تأکید کرد. این نشست نشان‌دهنده اراده دو کشور برای گسترش روابط فرهنگی و هنری است.

صالحی بر پیوندهای تاریخی غنی و ارتباطات عمیق فرهنگی و مذهبی که ایران و پاکستان را به هم متصل می‌کند، تأکید کرد. او بیان داشت که این روابط ریشه در باندهای تمدنی باستانی و باورهای مذهبی مشترک دارند که فرصت‌های ارزشمندی برای پروژه‌ها و ابتکارات فرهنگی مشترک به وجود می‌آورد.

وزیر فرهنگ ایران همچنین یادآور شد که ایران دارای فرصت‌های متنوعی در زمینه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و سلامت است که می‌تواند از طریق رسانه‌ها، مستندات مشترک، نمایشگاه‌های فرهنگی و تبادل‌های آکادمیک به مخاطبان خارجی، به‌ویژه در پاکستان، معرفی شود.

در ادامه، صالحی به جایگاه ارزشمند زبان فارسی در پاکستان اشاره کرد و بیان داشت که مردم این کشور زبان فارسی را بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت فرهنگی خود می‌دانند و نه تنها یک زبان دوم. او همچنین از تلاش‌های دولت پاکستان برای حمایت و تقویت کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه‌ها قدردانی کرد.

وی همچنین خواستار توسعه تعاملات فرهنگی دوجانبه از طریق تولیدات هنری مشترک، شرکت فعال هنرمندان در جشنواره‌های منطقه‌ای و ایجاد فضاهای نمایشگاهی مشترک شد.

  • قدردانی از پیشنهادات ایران: وزیر فرهنگی پاکستان، اورنگزیب خان خيچی، از پیشنهادات ارائه شده توسط ایران قدردانی کرد و تأکید کرد که فارسی قبل از استعمار زبان اصلی شبه‌قاره بوده و نقش کلیدی در انتقال مفاهیم مذهبی و فرهنگی، از جمله معرفی اسلام به این منطقه ایفا کرده است.
  • تاریخچه عمیق: او به پیوندهای تاریخی عمیق و محبت واقعی مردم پاکستان نسبت به ایران اشاره کرد و آن را دارایی ارزشمندی برای گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور دانست.
  • ایران، کشور برادر: خيچی تأکید کرد که ایران یک ملت برادر است و پاکستان از تمام فعالان فرهنگی، هنرمندان و گردشگران ایرانی استقبال می‌کند و از طریق جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و پروژه‌های هنری و آموزشی مشترک، حضور فرهنگی را افزایش می‌دهد.
READ  اجرای خوانش نمایشنامه "میان دو دنیا" اثر اریک-امانوئل اشمیت در تئاتر تهران

وزیر فرهنگ پاکستان همچنین بر اهمیت پروژه مشترک مستند با ترکیه در زمینه عناصر فرهنگی مشترک تأکید کرد و بیان داشت که با توجه به پیوندهای فرهنگی و تمدنی عمیق‌تر بین ایران و پاکستان نسبت به ترکیه، پروژه‌های مشابهی باید بین دو کشور اسلامی نیز ایجاد شود.

او با ابراز آمادگی برای همکاری، از حضور هنرمندان، نویسندگان و چهره‌های فرهنگی ایرانی در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های متعدد برگزار شده در پاکستان استقبال کرد و بر این نکته تأکید کرد که فرصت‌های زیادی برای همکاری‌های فرهنگی و هنری وجود دارد که می‌تواند به‌طور مؤثر فعال و گسترش یابد.

در نهایت، صالحی و خيچی به این نتیجه رسیدند که همکاری‌های فرهنگی و هنری می‌تواند زمینه‌ساز تقویت روابط دو کشور شده و برگزاری مراسم مشترک در این راستا بسیار مؤثر خواهد بود. این نشست نشان‌دهنده اراده دو کشور برای گسترش روابط فرهنگی و هنری و ایجاد فرصت‌های جدید برای همکاری‌های مشترک است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *