کشورهای اسلامی نخستین سند مشترک در حوزه هوش مصنوعی را تصویب خواهند کرد: وزیر علوم

کشورهای اسلامی نخستین سند مشترک در حوزه هوش مصنوعی را تصویب خواهند کرد: وزیر علوم

مستندات چندجانبه‌ای در زمینه هوش مصنوعی (AI) میان کشورهای اسلامی به زودی در دومین نشست وزارتی پلتفرم گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی (OIC-15) که از تاریخ ۲۸ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود، تصویب خواهد شد. این رویداد به منظور بهره‌برداری از ظرفیت‌های کشورهای پیشرو اسلامی در زمینه علم و فناوری برای حل چالش‌های بزرگ علمی، فناوری و آموزش عالی که جوامع مسلمان با آن مواجه هستند، برگزار می‌گردد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حسین سیماعی‌سرف، این خبر را در جلسه‌ای با سفرا و نمایندگان کشورهای عضو OIC-15 اعلام کرد. او در این باره گفت: “موضوع دومین نشست وزارتی بر روی هوش مصنوعی متمرکز است و عنوان آن ‘نوآوری در علم و فناوری از طریق استفاده از AI: راهبردی برای برتری، آینده‌ای روشن برای جهان اسلام’ است.”

در ادامه، سیماعی‌سرف تأکید کرد: “وظیفه ما به عنوان نمایندگان و سفیران کشورهای اسلامی که مسئول پیگیری دیپلماسی علم و فناوری هستیم، دستیابی به همگرایی و هماهنگی در استراتژی‌ها، سیاست‌ها، برنامه‌های ملی علمی و همچنین برنامه‌های فناوری و نوآوری در سطوح فراملی با استفاده از فرصت‌های فراهم‌شده توسط سازمان‌های بین‌المللی، مجامع و نشست‌هایی مانند OIC-15 است.”

این وزیر همچنین به اهمیت سازماندهی سیستم نوآوری ملی (NIS) و توسعه برنامه‌هایی که می‌تواند سهم علم، فناوری و آموزش را در رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی (GDP) افزایش دهد، اشاره کرد. به گفته وی، افزایش مشارکت عمومی در زمینه‌های مختلف علم و فناوری از جمله سیاست‌های علم و فناوری است که در کشورهای اسلامی در حال اجراست.

اولین نشست وزارتی پلتفرم گفت‌وگوی OIC-15 در ماه مه ۲۰۲۳ در آلماتی، قزاقستان برگزار شد.

READ  برنامه سازمان ملل برای افراد دارای معلولیت در ایران: پیشرفت‌های معنادار و تحول‌آفرین

رتبه ایران در میان کشورهای اسلامی

بر اساس آمار ارائه‌شده توسط وب‌سایت Web of Science، ایران با انتشار ۱۷۴۵۸ سند، در فناوری شبکه‌های عصبی و همچنین سیستم‌های چندعاملی (با ۳۵۱ سند) در میان کشورهای اسلامی در رتبه اول قرار دارد. ایران همچنین در زمینه فناوری شبکه‌های عصبی در سطح جهانی رتبه ششم و در سیستم‌های چندعاملی رتبه دوازدهم را کسب کرده است.

به علاوه، ایران در زمینه هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین و رباتیک در بین کشورهای اسلامی در رتبه دوم قرار دارد. این گزارش شامل داده‌هایی از یک دوره بیست ساله از ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۳ است.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که با ۶۰۶ مقاله در زمینه چاپ سه‌بعدی در طول یک دهه، ایران در میان کشورهای اسلامی در رتبه دوم قرار دارد. داده‌ها از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ جمع‌آوری شده است.

رتبه جهانی کشور در انتشار مقالات چاپ سه‌بعدی ۲۲ است. بر اساس گزارشی که در ژانویه توسط وب‌سایت Web of Science منتشر شده، مقالات مربوط به چاپ سه‌بعدی و تولید افزایشی در ایران از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.

دانشگاه تهران (با ۸۳ سند)، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (با ۸۳ سند)، دانشگاه تربیت مدرس (با ۴۰ سند) و دانشگاه علوم پزشکی تهران (با ۳۷ سند) بالاترین تعداد انتشارها را داشته‌اند.

ایران همچنین با انتشار ۶۵ سند در زمینه چاپ چهاربعدی (4D) در میان کشورهای اسلامی در رتبه اول قرار دارد و در سطح جهانی در رتبه ۱۱ قرار گرفته است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *