برگزاری جلسات تحلیلی “پیکاسو در تهران” توسط TMoCA
نمایشگاه “پیکاسو در تهران” یکی از برجستهترین رویدادهای هنری در پایتخت ایران است که در موزه هنرهای معاصر تهران (TMoCA) در حال برگزاری میباشد. این نمایشگاه نهتنها آثار پیکاسو را به نمایش میگذارد بلکه به بررسی تأثیرات و ارتباطات او با فرهنگ ایرانی نیز میپردازد.
دومین جلسه از سری نشستهای تحلیلی این نمایشگاه تحت عنوان “پیکاسو و ایرانیان” در روز چهارشنبه، 30 آوریل، ساعت 17 در سالن همایشهای موزه هنرهای معاصر تهران برگزار خواهد شد. در این جلسه، منتقد هنری و گالریدار شهرروز نظری، پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران محمدرضا مریدی و هنرمند و مجری جلسه ندا توکلی حضور دارند.
این نشستها هر چهارشنبه تا پایان نمایشگاه “پیکاسو در تهران” در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشود و شامل جلسات تخصصی با رویکرد تحلیلی خواهد بود که هنرمندان و کارشناسان هنر در آن شرکت میکنند. ورود به این جلسات برای عموم رایگان است.
نمایشگاه “پیکاسو در تهران” به روایت زندگی و دورههای هنری پیکاسو میپردازد و شامل 66 اثر از این نقاش و مجسمهساز مشهور اسپانیایی است که از مجموعه TMoCA انتخاب شدهاند. این نمایشگاه روزانه (به جز دوشنبهها) تا 20 مه باز خواهد بود.
- از میان آثار، 26 چاپ آکواتینت از مجموعه معروف “لا تائورماکی” (هنر گاوبازی) وجود دارد که تاکنون در ایران به نمایش گذاشته نشده است.
- این مجموعه یکی از آثار برجسته پیکاسو در زمینه چاپسازی است و علاقه عمیق او به فرهنگ اسپانیا، به ویژه نمایشی دراماتیک و آیینی گاوبازی را نشان میدهد.
- مجموعه “لا تائورماکی” از کتاب قرن هجدهم خوزه دلگادو به همین نام الهام گرفته شده است که تاریخ و تکنیکهای گاوبازی را تشریح میکند.
- پیکاسو با استفاده از تکنیک آکواتینت، که امکان ایجاد تنوعهای غنی در رنگها را فراهم میآورد، تصاویری با اثر دراماتیک و تقریباً نقاشیوار خلق کرده است.
آثار پیکاسو در این مجموعه ساده اما بیانگر هستند و اغلب با کنتراستهای مشکی و سفیدی که حرکت، تنش و انرژی خام گاوبازی را برجسته میکند، همراه هستند. با خطوط سریع و حرکتی و ترکیبهای سیال، پیکاسو جوهره گاوبازی را به تصویر میکشد؛ از زیبایی ماتادور گرفته تا قدرت گاو و تنش این برخورد.
تجسمهای او نه تنها تصویرسازیهای عینی هستند بلکه نمایندگیهای انتزاعی و عاطفی از این نمایش را نشان میدهند. “لا تائورماکی” بازتابدهنده علاقه مادامالعمر پیکاسو به گاوها و گاوبازی است، موضوعاتی که بارها در آثار او، از طرحهای اولیه تا شاهکار “گوernica” (1937) ظهور میکنند.
این مجموعه همچنین به عنوان ادای احترامی به میراث فرهنگی اسپانیا و افسانه پایدار گاو به عنوان نماد قدرت، خطر و هنری شناخته میشود.
پابلو پیکاسو (1881-1973) نقاش، مجسمهساز، چاپگر، سفالگر و طراح تئاتر اسپانیایی بود که بیشتر زندگی بزرگسالیاش را در فرانسه گذراند. او یکی از تأثیرگذارترین هنرمندان قرن بیستم به شمار میرود و به خاطر بنیانگذاری جنبش کوبیسم، اختراع مجسمهسازی ساخته شده، هماختراع کلاژ و تنوع بالای سبکهایی که به توسعه و کاوش آنها کمک کرد، شناخته میشود.