روسیه باید همکاری با ایران در فناوری‌های نوظهور را تقویت کند: دستیار رئیس‌جمهور

روسیه باید همکاری با ایران در فناوری‌های نوظهور را تقویت کند: دستیار رئیس‌جمهور

تلاش برای توسعه همکاری‌های علمی و فناوری میان ایران و روسیه در زمینه فناوری‌های نوظهور به عنوان یک موضوع کلیدی در گفتگوهای اخیر بین مقامات دو کشور مورد تأکید قرار گرفته است. این مذاکرات نشان‌دهنده عزم جدی هر دو کشور برای گسترش همکاری‌های علمی و فناوری و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید در این حوزه است.

اندری فروسنکو، دستیار رئیس‌جمهور روسیه، در جلسه‌ای با حسین روزبه، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های بین‌المللی در علم و فناوری، و مهدی صفارینیا، رئیس پارک فناوری پردیس، به تشریح اهمیت تمرکز بر فناوری‌های نوین پرداخت. وی اذعان داشت که تمرکز بر فناوری‌های موجود به نفع دو کشور نخواهد بود و باید به فناوری‌هایی که هنوز به طور کامل توسعه نیافته‌اند، توجه بیشتری شود. این کار، گرچه دشوار است، اما برای پیشرو بودن در جهان ضروری است.

صفارینیا نیز در این دیدار، بر تعهد ایران به گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی تأکید کرد و گفت که روسیه یکی از اولین کشورهایی است که ایران مایل به گسترش روابط با آن است.

  • فروسنکو اعلام کرد که شرکت‌های روسی می‌توانند دفاتر خود را در پارک فناوری پردیس تأسیس کنند.
  • تأسیس شعبه‌های دانشگاه‌های روسی در ایران از دیگر مواردی بود که صفارینیا به آن اشاره کرد. وی گفت: “ما توافقاتی با دانشگاه سنت‌پترزبورگ و دانشگاه دولتی مسکو داریم و در حال پیگیری این موضوع در همکاری با دانشگاه علم و فناوری هستیم.”

این شعبه‌ها، نخستین دانشگاه‌های خارجی خواهند بود که در ایران تأسیس می‌شوند و دانشجویان ایرانی و منطقه‌ای می‌توانند بخشی از تحصیلات خود را در ایران و بخش دیگر را در روسیه سپری کنند.

READ  پرسپولیس: نماد شکوه و عظمت ایران باستان

علاوه بر این، صفارینیا از آمادگی برای افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های تحقیق و آموزش و همچنین فرصت‌های بازار به عنوان اعضای سازمان همکاری شانگهای (SCO) و گروه BRICS خبر داد.

در خلال جلسه دیپلماسی ایران و روسیه، دو کشور همچنین تفاهم‌نامه‌ای برای تأسیس دو منطقه فناوری مشترک امضا کردند. این تفاهم‌نامه بین انجمن ملی صنایع پیشرفته و شرکت‌های دانش‌بنیان ایران و انجمن صادرات حاکمیت فناوری روسیه به ریاست آندری بزدروکوف امضا شد.

توسعه فناوری‌های جدید و پژوهش‌های مشترک در زمینه‌های نانو فناوری، بیوتکنولوژی، بهداشت، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، هوش مصنوعی و همچنین استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، نفت و گاز از جمله تمرکزهای اصلی این تفاهم‌نامه بود.

این تفاهم‌نامه بر توسعه تولید و بازار، از جمله همکاری در برندینگ و بازاریابی، تحقیق بازار، توسعه محصولات و توسعه کانال‌های توزیع تأکید دارد.

طبق این تفاهم‌نامه، دو طرف ظرف دو ماه یک پارک فناوری را برای راه‌اندازی تلاش‌های مشترک معرفی خواهند کرد؛ پارک فناوری پردیس به عنوان نماینده ایران معرفی شده است.

نمایشگاه فناوری و نوآوری INOTEX 2025

چهاردهمین دوره این نمایشگاه، بیش از 500 شرکت نوآور از ایران و دیگر کشورها را به نمایش گذاشت و شامل بخش‌های مختلفی از جمله “INOTEX Pitch” (مسابقه استارتاپ‌ها)، “صحنه اصلی” (سخنرانی‌های الهام‌بخش)، جلسات تخصصی، جلسات مشاوره و نمایش محصولات فناوری بود.

این نمایشگاه به معرفی آخرین فناوری‌ها در زمینه‌هایی مانند هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر، فناوری پزشکی و اینترنت اشیاء پرداخت و کارگاه‌های آموزشی مختلفی برای علاقمندان و صاحبان کسب و کار برگزار شد.

هدف از برگزاری INOTEX، اتصال سرمایه‌گذاران به شرکت‌کنندگان، تسهیل همکاری بین شرکت‌های فناوری و استارتاپ‌ها و ارتباطات بین اجزای مختلف اکوسیستم استارتاپ‌ها است. INOTEX از سال 2012 به منظور تحقق این اهداف سازماندهی شده است:

  1. سرمایه‌گذاری: ارتباط سرمایه‌گذاران با شرکت‌کنندگان.
  2. شراکت: تسهیل همکاری بین شرکت‌های فناوری و استارتاپ‌ها.
  3. شبکه‌سازی: تسهیل ارتباط و تعامل بین اجزای مختلف اکوسیستم استارتاپ‌ها.
READ  ایران و آمریکا دور سوم مذاکرات جدی‌تر را در مسقط به پایان رساندند

علاوه بر معرفی فناوری‌های روز به صنایع بزرگ و متوسط، INOTEX سعی دارد مشتریان محصولات فناوری را به تولیدکنندگان مربوطه متصل کند و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران در حوزه فناوری و استارتاپ‌ها فراهم کند.

در حال حاضر، INOTEX به عنوان مهم‌ترین رویداد نوآوری و فناوری در ایران شناخته می‌شود و در سال‌های اخیر با استقبال زیادی مواجه شده است.

بنا به گزارش کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینه تجارت و توسعه (UNCTAD) در زمینه فناوری و نوآوری 2025، ایران در میان کشورهای با درآمد متوسط ​​بالا قرار دارد و در رده 72 از 166 کشور قرار گرفته است. این رتبه نسبت به سال 2022 یک پله بهبود یافته است.

در نهایت، این گزارش به بررسی 17 نوع فناوری پیشرفته از جمله هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، داده‌های کلان، 5G و … پرداخته است. هدف از این گزارش، کمک به تصمیم‌گیرندگان برای طراحی سیاست‌های علمی، فناوری و نوآوری است که پیشرفت فناوری را در راستای شمولیت اجتماعی تسهیل کند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *