برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران طبق قوانین بین‌المللی: سخنگوی وزارت خارجه

برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران طبق قوانین بین‌المللی: سخنگوی وزارت خارجه

سخنگوی وزارت امور خارجه، اسماعیل باقری، حق ایران برای دستیابی به انرژی هسته‌ای به منظور مقاصد صلح‌آمیز را بر اساس قوانین بین‌المللی مورد تأکید قرار داد. این بیانیه در حین کنفرانس خبری هفتگی روز دوشنبه بیان شد و به تأکید بر موضع اصولی ایران در زمینه استفاده از انرژی هسته‌ای پرداخته است.

باقری در این نشست خبری گفت: “موضع اصولی ایران در خصوص استفاده از انرژی هسته‌ای بر اساس منطق و قوانین بین‌المللی است.” او همچنین به لفاظی‌های ضد ایرانی اخیر واکنش نشان داد و ادعاهای وزیر امور خارجه فرانسه را در مورد برنامه هسته‌ای ایران و تحریم‌ها رد کرد. او بیان کرد که “مسائل مطرح شده توسط فرانسه عجیب است و شاید هدف نوعی چانه‌زنی خارج از اتاق مذاکره باشد که برای ایران غیرقابل قبول است.”

نکات کلیدی در مورد موضع ایران:

  • ایران به عنوان عضو پیمان عدم اشاعه (NPT) از دهه 1970 برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را دنبال کرده است.
  • باقری تأکید کرد که ایران دارای منابع فسیلی عظیمی است اما در حال حاضر نیاز به انرژی هسته‌ای به دلیل عدم تعادل در بخش انرژی ضروری است.
  • وی همچنین گفت که ایران منتظر اعلام عمان برای دور بعدی مذاکرات با ایالات متحده است.
  • باقری افزود که ایران به روند گفت‌وگو و دیپلماسی ادامه خواهد داد و هیأت‌های ایرانی با آمادگی کامل در این مذاکرات شرکت کرده‌اند.

در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور ایالات متحده مبنی بر اینکه ایران نیازی به استفاده از انرژی هسته‌ای ندارد، باقری موضع اصولی جمهوری اسلامی را توضیح داد و گفت: “ما مسائل را در فضای عمومی و رسانه‌ها مذاکره نمی‌کنیم.”

READ  ایران هرگز تحت تهدیدها مذاکره نخواهد کرد: اراجچی

او همچنین تأکید کرد که “صحبت درباره وجود منابع فسیلی عظیم و عدم نیاز به انرژی هسته‌ای واقعاً هیچ پایه علمی یا واقعی ندارد.”

در مورد دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده، باقری گفت: “تغییر زمان یا تأخیر در مذاکرات بر اساس پیشنهاد میانجی، یعنی وزیر امور خارجه عمان، و با درک متقابل انجام شده است.”

موضوعات اصلی مذاکرات:

  • بررسی مسائل هسته‌ای و رفع تحریم‌ها.
  • تأکید بر اینکه موضوع مذاکرات منحصر به مسائل هسته‌ای است و شامل مسائل غیرهسته‌ای نمی‌شود.
  • مواردی مانند دیدار ایران با تروئیکای اروپا (فرانسه، بریتانیا و آلمان) به دلیل مشکلات لجستیکی به تعویق افتاده است.

در ادامه، در مورد سفر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران به پاکستان، باقری گفت که این سفر در راستای مشاوره‌های نزدیک و مداوم با کشورهای همسایه انجام می‌شود. وی تأکید کرد که مسائل دوجانبه و تحولات منطقه‌ای، به ویژه موضوعات مرتبط با فلسطین اشغالی، لبنان و سوریه در این دیدار مطرح خواهد شد.

باقری همچنین به سفر عراقچی به هند اشاره کرد که در آن در کمیسیون اقتصادی مشترک شرکت خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه به حضور ایران در جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در مورد وظیفه رژیم صهیونیستی برای انتقال بی‌قید و شرط کمک‌ها به غزه اشاره کرد و گفت: “این اقدام بی‌سابقه نبوده و ایران در جلسه مشاوره‌ای دیگر در مورد حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین نیز شرکت کرده بود.”

او همچنین به تأکید بر این نکته پرداخت که “سخنرانی معاون وزیر امور خارجه در امور حقوقی و بین‌المللی، کاظم غریب‌آبادی، در دیوان بین‌المللی دادگستری در راستای سیاست ایران برای حمایت از مردم فلسطین بوده است.”

READ  ادعای بی‌اساس و غیرمسئولانه فرانسه درباره برنامه هسته‌ای ایران

باقری همچنین در مورد تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی هشدار داد و گفت: “هرگونه ماجراجویی یا اقدام نادرست علیه ایران با پاسخی قاطع مواجه خواهد شد.”

او افزود: “نیروهای مسلح ما قطعاً به هرگونه تجاوز و ماجراجویی به شدت پاسخ خواهند داد.”

در واکنش به حملات مکرر اسرائیل به سوریه، باقری گفت: “رژیم صهیونیستی تمام تأسیسات غیرنظامی، تحقیقاتی و دفاعی سوریه را به عنوان اهداف مشروع در نظر می‌گیرد و هیچ‌گونه اقدامی برای تخریب سوریه متوقف نکرده است.”

او همچنین بیان کرد که “حامیان اصلی اسرائیل، به طور خاص ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی، باید مجبور به جلوگیری از بی‌ثباتی منطقه شوند.”

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *