استرالیا، نرم‌افزار کاسپرسکی را به دلیل "ریسک امنیتی غیرقابل قبول" از استفاده دولتی ممنوع کرد!

استرالیا، نرم‌افزار کاسپرسکی را به دلیل “ریسک امنیتی غیرقابل قبول” از استفاده دولتی ممنوع کرد!

استرالیا به تازگی به جمع کشورهایی پیوسته است که استفاده از نرم‌افزارهای شرکت امنیت سایبری روسی، کسپرسکی، را برای مقامات دولتی ممنوع کرده‌اند. این کشور با استناد به ریسک‌های امنیتی، ادعا کرده است که این نرم‌افزارها تهدیدی “غیرقابل‌قبول” برای امنیت ملی به شمار می‌روند.

در هفته گذشته، وزارت امور داخلی استرالیا دستوری را صادر کرد که نصب محصولات و خدمات وب کسپرسکی بر روی سیستم‌ها و دستگاه‌های رسمی را برای نهادهای دولتی ممنوع می‌کند. این وزارتخانه تا تاریخ 1 آوریل به نهادهای دولتی مهلت داده است تا تمامی نمونه‌های موجود نرم‌افزار کسپرسکی را از سیستم‌ها و دستگاه‌های دولتی حذف کنند.

استفانی فاستر، دبیر وزارت امور داخلی استرالیا، در این دستورالعمل اظهار داشت: “پس از بررسی تحلیل‌های تهدید و ریسک، من تعیین کرده‌ام که استفاده از محصولات و خدمات وب کسپرسکی … تهدیدی غیرقابل‌قبول برای شبکه‌ها و داده‌های دولتی به شمار می‌رود، که ناشی از تهدیدات مداخله خارجی، جاسوسی و خرابکاری است.”

این اقدام، استرالیا را به آخرین عضو پیمان اطلاعاتی پنج چشمی تبدیل می‌کند که محدودیت‌هایی را برای نرم‌افزار کسپرسکی اعلام کرده است. سایر اعضای این پیمان شامل کانادا، بریتانیا و ایالات متحده می‌شوند.

پس از تماس برای دریافت نظر، استفان رویاچر، سخنگوی کسپرسکی، گفت که شرکت از این تصمیم “ناامید” شده و این دستور بدون هیچگونه هشدار یا فرصتی برای تعامل برای پاسخ به نگرانی‌های دولت استرالیا صادر شده است.

ایالات متحده در ژوئن 2024 ممنوعیت سراسری استفاده از نرم‌افزار کسپرسکی را اعلام کرد و از شهروندان آمریکایی خواست که نرم‌افزار خود را به یک ارائه‌دهنده ضد بدافزار دیگر تغییر دهند. شرکت کسپرسکی در ماه بعد اعلام کرد که به طور دائمی از این کشور خارج خواهد شد و گفت که کسب‌وکارش در ایالات متحده “دیگر قابل‌اجرا نیست.”

READ  اختلال در فروش بلیت قطار در اوکراین به دلیل حمله سایبری

همچنین، کسپرسکی در سال گذشته اعلام کرد که برنامه‌هایی برای تعطیلی کسب‌وکار خود در بریتانیا دارد و به TechCrunch گفت که در ماه اکتبر “عملیات دفتر بریتانیا را متوقف خواهد کرد و کسب‌وکار خود را در این کشور به سمت کانال‌های همکاری مجدداً جهت‌دهی خواهد کرد.”

  • استرالیا، کسپرسکی را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی شناسایی کرد.
  • دولت تا 1 آوریل مهلت دارد تا نرم‌افزار کسپرسکی را از سیستم‌ها حذف کند.
  • دیگر کشورهای عضو پیمان پنج چشمی، مانند کانادا و بریتانیا نیز محدودیت‌هایی برای کسپرسکی وضع کرده‌اند.
  • سخنگوی کسپرسکی از عدم فرصت برای تعامل در مورد این تصمیم ابراز نارضایتی کرد.
  • ایالات متحده نیز اخیراً ممنوعیت سراسری کسپرسکی را اعلام کرده است.

این تصمیمات نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده در مورد امنیت سایبری و نفوذ خارجی بر روی نهادهای دولتی است. در دنیای متصل امروز، امنیت دیجیتال به یکی از اولویت‌های اصلی کشورها تبدیل شده است و دولت‌ها در تلاش‌اند تا از داده‌ها و زیرساخت‌های خود در برابر تهدیدات احتمالی حفاظت کنند.

با توجه به این تحولات، به نظر می‌رسد که کسپرسکی و دیگر شرکت‌های فناوری باید به دقت به نگرانی‌های امنیتی توجه کنند و راهکارهایی برای اعتمادسازی و بهبود وضع موجود پیدا کنند. در این زمینه، همکاری‌های بین‌المللی و تبادل اطلاعات میان کشورهای مختلف می‌تواند به تقویت امنیت سایبری کمک کند.

در نهایت، این تغییرات در سیاست‌های امنیتی نشان‌دهنده یک روند جهانی است که در آن دولت‌ها به دنبال ایجاد محیطی امن‌تر برای شهروندان و نهادهای خود هستند. این موضوع می‌تواند بر روی بازارهای فناوری و امنیت سایبری تأثیرگذار باشد و شرکت‌ها باید خود را با شرایط جدید وفق دهند.

READ  بنیادی‌فر قضاوت دیدار چین و استرالیا در انتخابی جام جهانی 2026 را بر عهده می‌گیرد

نوشته‌های مشابه