ایران به عنوان "پیشگام" فناوری‌های کمکی در اجلاس GATE شناخته شد

ایران به عنوان “پیشگام” فناوری‌های کمکی در اجلاس GATE شناخته شد

مدل فناوری‌های کمکی که ایران در اجلاس جهانی همکاری در زمینه فناوری‌های کمکی (GATE) 2025 معرفی کرده است، به عنوان یک مدل موفق برای کشورهای در حال توسعه شناخته شده است. این اجلاس که توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) و با همکاری صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) برگزار شد، به جمع‌آوری ذینفعان کلیدی می‌پردازد تا اقدامات جهانی، منطقه‌ای و ملی لازم برای تسریع در دسترسی عادلانه به فناوری‌های کمکی را مورد توجه و اولویت قرار دهد.

در این اجلاس، مصطفی قانی، دبیر دفتر توسعه بیوتکنولوژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به تشریح فعالیت‌های ایران در حوزه فناوری‌های کمکی پرداخت و تدابیر معاونت را در سیاست‌گذاری و تولید فناوری‌های کمکی بر اساس چارچوب WHO-GATE 5P (افراد، سیاست، محصولات، تأمین و پرسنل) توضیح داد.

وی به همکاری بین معاونت علمی ایران و UNICEF اشاره کرد و بر اهمیت فناوری‌های نوین، به ویژه فناوری‌های دیجیتال، تأکید نمود.

فرناندو باتله، متخصص برنامه فناوری‌های کمکی، نیز به نوبه خود، تلاش‌های ایران را ستایش کرد و مدل ارائه‌شده از سوی ایران را به عنوان یک الگو برای سایر کشورهای در حال توسعه معرفی کرد.

  • تلاش‌های ایران و UNICEF از سال 2019 آغاز شده و تا کنون دو چالش نوآوری در زمینه کودکان و نوجوانان با مشارکت این کودکان برگزار شده است.
  • بهبود دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوری‌های کمکی یکی از محورهای مهم همکاری بین ایران و UNICEF است.
  • شرکت در نشست‌ها و برنامه‌های بین‌المللی و معرفی دستاوردهای ایران در توسعه فناوری، سیاست‌گذاری و حمایت از کسب‌وکارهای فعال در حوزه فناوری‌های کمکی از جمله اهداف اصلی همکاری است.
READ  افتتاح ۹,۰۰۰ پروژه توسعه‌ای توسط ادارات روستایی: آغاز تحولی بزرگ در روستاها!

دو طرف همچنین برای ایجاد یک اکوسیستم نوآوری در زمینه کودکان و نوجوانان همکاری کرده‌اند که شامل جذب مشارکت ذینفعان و سرمایه‌گذاری در این حوزه، بهبود دسترسی و حمایت از شرکت‌های فعال می‌باشد.

اجلاس GATE

اجلاس GATE بر پیشرفت‌های این حوزه بنا شده و هدف کلی آن ایجاد همکاری درون و بین بخش‌ها و شرکای مختلف برای دستیابی به یک نقشه راه جهانی مبتنی بر اجماع برای سرمایه‌گذاری و اقدام در اولویت برای تسریع دسترسی عادلانه به فناوری‌های کمکی است.

گزارش جهانی WHO و UNICEF در مورد فناوری‌های کمکی نشان می‌دهد که 2.5 میلیارد نفر در جهان به فناوری‌های کمکی نیاز دارند که تا سال 2050 به 3.5 میلیارد نفر خواهد رسید. دسترسی عادلانه به فناوری‌های کمکی می‌تواند به بهبود نتایج بهداشتی، تحقق حقوق بشر و تسهیل دستیابی جمعی و فراگیر به اهداف توسعه پایدار کمک کند.

اجلاس GATE به دنبال افزایش آگاهی در مورد نیاز به فناوری‌های کمکی و ساخت دانش مشترک درباره استراتژی‌های بهبود دسترسی به این فناوری‌ها است. این اجلاس به بررسی موضوعاتی از قبیل چه کسی، کجا و چگونه پرداخته و از طریق ارائه اطلاعات مبتنی بر شواهد و نمونه‌های بهترین شیوه‌های ابتکارات ملی، منطقه‌ای و جهانی، به این هدف می‌پردازد.

همچنین این اجلاس شبکه ذینفعان را در بین بخش‌ها و سطوح مختلف که به طور فعال در افزایش دسترسی به فناوری‌های کمکی مشغول هستند، گسترش می‌دهد و با استفاده از یک رویکرد ترکیبی، اطمینان حاصل می‌کند که حداقل 40 درصد از شرکت‌کنندگان حضوری برای اولین بار در اجلاس GATE شرکت می‌کنند. این اجلاس همچنین به تقویت شراکت و همکاری در زمینه فناوری‌های کمکی بین کشورهای عضو، سازمان ملل، جامعه مدنی و سایر ذینفعان کلیدی پرداخته و یک فوروم باز برای به اشتراک‌گذاری ایده‌ها و فرصت‌ها فراهم می‌آورد تا به توافق در مورد یک نقشه راه جهانی برای تسریع دسترسی به فناوری‌های کمکی برسند.

READ  گندمان به عنوان ۲۷امین تالاب ایران در کنوانسیون رامسر ثبت شد!

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *