ایران هرگونه دخالت در توطئهای برای هدف قرار دادن سفارت اسرائیل در لندن را رد کرد!
وزیر امور خارجه عباس عراقچی اعلام کرده است که ایران بهطور قاطع هرگونه دخالت در یک نقشه فرضی برای هدف قرار دادن سفارت اسرائیل در لندن را رد میکند. این موضوع یکی از موارد مهمی است که در رسانهها به آن پرداخته شده و بهویژه در شرایط کنونی که مذاکرات بینالمللی در حال انجام است، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
عراقچی در یک پست در حساب کاربری X خود در روز پنجشنبه نوشت: “ما در رسانهها داستانهایی را میبینیم که ادعا میشود شهروندان ایرانی در یک نقشه فرضی برای هدف قرار دادن سفارت اسرائیل در لندن دخالت دارند.”
وی افزود: “ایران بهطور قاطع هرگونه دخالت در چنین اقداماتی را رد میکند و تأیید میکند که ما از طریق کانالهای دیپلماتیک مناسب از هرگونه ادعا مطلع نشدهایم.”
دیپلمات ارشد ایرانی همچنین اشاره کرد: “ایران از بریتانیا خواسته است تا در این زمینه همکاری کند تا ما بتوانیم به هرگونه تحقیق در مورد ادعاهای معتبر کمک کنیم. زمانبندی و عدم همکاری نشان میدهد که چیزی در حال غلط بودن است.”
عراقچی همچنین اظهار داشت: “تاریخچهای از طرفهای سومی وجود دارد که به دنبال منحرف کردن دیپلماسی و تحریک تشدید اوضاع هستند و به اقداماتی ناامیدکننده، از جمله عملیات پرچم دروغین، روی میآورند.”
وی گفت: “ایران آماده است تا برای روشن کردن آنچه واقعاً اتفاق افتاده است، وارد گفتگو شود و ما بار دیگر تأکید میکنیم که مقامات بریتانیایی باید حقوق شهروندان ما را رعایت کنند.”
اوایل این هفته، پلیس بریتانیا اعلام کرد که هشت فرد را در عملیاتهای جداگانه به ظن “جرایم تروریستی” دستگیر کرده است که شامل هفت شهروند ایرانی میشود. این دستگیریها در شرایطی صورت گرفته است که مذاکرات بین ایران و ایالات متحده در حال انجام است.
برخی تحلیلگران در رسانههای ایرانی حدس زدهاند که این حادثه ممکن است یک عمل تحریکآمیز باشد که به منظور زیر سؤال بردن مذاکرات صورت گرفته و اسرائیل مخالف آن است.
در پاسخ، سفارت ایران در بریتانیا در روز چهارشنبه در یک پست در حساب کاربری رسمی X خود نوشت که علی موسوی، سفیر ایران در بریتانیا، با همیش فالکونر، معاون وزیر امور خارجه بریتانیا، برای یک جلسه معرفی در تاریخ ۷ می ۲۰۲۵ دیدار کرده است.
سفارت ایران افزود: “آنها تبادل نظر محترمانه و صریحی در مورد مجموعهای از مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، از جمله مذاکرات جاری ایران و ایالات متحده داشتند.”
سفارت همچنین اشاره کرد: “هر دو طرف بر پایبندی به اصول حقوق بینالملل، از جمله عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، تأکید کردند و احترام متقابل به حاکمیت و امنیت یکدیگر را ابراز داشتند.”
در مورد دستگیریهای اخیر برخی از شهروندان ایرانی، سفیر بر احترام به حقوق آنها و رعایت فرآیند قانونی تأکید کرد—تضمینهایی که وزیر فالکونر ارائه داد.”
سفارت تأکید کرد: “هر دو طرف توافق کردند که گفتگو و دیپلماسی بهترین مسیر سازنده برای مواجهه با چالشها و اختلافات است.”
این رخدادها و تحولات نشاندهنده اهمیت دیپلماسی و گفتگو در دنیای امروز هستند، بهویژه در شرایطی که تنشها و اختلافها در سطح بینالمللی افزایش یافته است. ایران بهعنوان یک بازیگر کلیدی در خاورمیانه، همواره تأکید بر همکاری و گفتوگو را در سیاستهای خود قرار داده است. این رویکرد نهتنها به نفع ایران، بلکه به نفع ثبات و امنیت منطقه نیز خواهد بود.