ایران پلتفرم ملی هوش مصنوعی خود را رونمایی کرد!

ایران پلتفرم ملی هوش مصنوعی خود را رونمایی کرد!

پلتفرم ملی هوش مصنوعی اولین بار در روز شنبه رونمایی شد که به عنوان یک نقطه عطف مهم در پیشرفت‌های فناوری هوش مصنوعی در کشور به شمار می‌رود. این پلتفرم با استفاده از یک سیستم متن‌باز طراحی و توسعه یافته است و بهینه‌سازی منابع جهانی در این پروژه صورت گرفته است.

همچنین، از مدارهای الکترونیکی محلی در این پلتفرم استفاده شده است و مسائل مربوط به دفاع غیر فعال و پایه‌های ایرانی آن نیز مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا، ۱۶ عضو هیئت علمی و بیش از ۷۰ پژوهشگر در ساخت این پلتفرم همکاری کرده‌اند. نکته قابل توجه این است که هیچ رابط برنامه‌نویسی خارجی (API) در این پلتفرم استفاده نشده است و خدمات این پلتفرم حتی در صورت قطع اینترنت نیز مختل نخواهد شد.

ویژگی‌های اصلی پلتفرم ملی هوش مصنوعی شامل موارد زیر است:

  • سرعت بالا
  • هزینه پایین
  • قابلیت مقیاس‌پذیری
  • امنیت

این پروژه در تاریخ ۲۰ مهر ۱۴۰۳ آغاز شده و برنامه‌ریزی شده است که تا پایان تابستان به اتمام برسد.

بهبود رتبه ایران در آمادگی دولت برای هوش مصنوعی

بر اساس آخرین گزارش شاخص Oxford Insights که آمادگی دولت‌ها برای پیاده‌سازی هوش مصنوعی (AI) در خدمات عمومی را اندازه‌گیری می‌کند، ایران در میان ۱۸۸ کشور در رتبه ۹۱ قرار دارد و نسبت به سال ۲۰۲۳ که در رتبه ۹۴ بود، سه پله بالا آمده است.

هوش مصنوعی نقش کلیدی در بهبود عملکرد دولت‌ها ایفا می‌کند. این شاخص به عنوان یک منبع معتبر برای سیاست‌گذاران شناخته شده و به عنوان یک معیار رسمی توسط دولت‌های ملی پذیرفته شده است.

READ  فرمانده ارشد: حضور قدرتمند ایران در دریاهای آزاد به نمایش گذاشته شد

در این نسخه از گزارش، آمادگی هوش مصنوعی ۱۸۸ کشور بررسی شده است که در شرایطی پیچیده، با نیازهای در حال تحول شهروندان و چالش‌هایی مانند عدم قطعیت اقتصادی، خطرات اقلیمی و افزایش نابرابری‌ها مواجه هستند.

شاخص سال ۲۰۲۴ ۴۰ شاخص را در سه بخش زیر بررسی می‌کند:

  1. دولت
  2. بخش فناوری
  3. داده‌ها و زیرساخت

این گزارش پیشرفت‌ها را روشن کرده، شکاف‌ها را شناسایی کرده و بینش‌های عملی برای سیاست‌گذاران ارائه می‌دهد تا هوش مصنوعی را در ارائه خدمات عمومی ادغام کنند.

در هسته این شاخص، سوالی مطرح می‌شود: «دولت‌ها چقدر آماده‌اند تا هوش مصنوعی را در ارائه خدمات عمومی پیاده‌سازی کنند؟» با پاسخ به این سوال، هدف ارائه ابزاری عملی است که به تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد کمک می‌کند و به سیاست‌گذاران کمک می‌کند تا پتانسیل هوش مصنوعی را برای خدمت به شهروندان در سطح جهانی آزاد کنند.

بر اساس این شاخص، بهترین رتبه ایران در بخش داده‌ها و زیرساخت‌ها با امتیاز ۶۶.۲۹ است که نسبت به ۵۵.۸۸ سال گذشته بهبود یافته است. این شامل زیرساخت (۷۰)، دسترسی به داده‌ها (۴۳) و نمایندگی داده‌ها (۱۲۱) است.

امتیاز کشور در بخش فناوری ۳۸.۸۲ است که در سال ۲۰۲۳ ۳۸.۷۷ بود. این شامل سرمایه انسانی (۵۴)، ظرفیت نوآوری (۶۲) و بلوغ (۸۲) است.

پایین‌ترین امتیاز ایران در بخش دولت با امتیاز ۲۶.۵۴ است که نسبت به ۳۱.۵۶ در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است. این شامل بینش (۸۴)، حاکمیت و اخلاق (۱۴۵)، ظرفیت دیجیتال (۹۲) و انطباق‌پذیری (۱۷۷) است.

بر اساس گزارش امسال، رتبه ایران در منطقه با یک پله بهبود از ۱۷ در سال ۲۰۲۳ به ۱۶ در سال ۲۰۲۴ رسیده است.

READ  تاج همچنان رئیس فدراسیون فوتبال ایران ماندگار شد!

ده کشور برتر در این شاخص شامل ایالات متحده، سنگاپور، کره جنوبی، فرانسه، بریتانیا، کانادا، هلند، آلمان، فنلاند و استرالیا هستند.

نوشته‌های مشابه