ایرانیها در ۱۱ ماه، ۲% بیشتر خون اهدا کردند!
کمپینهای اهدا خون در ایران شاهد افزایش ۲ درصدی از ابتدای سال جاری ایرانی، به تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۲۴، تا ۱۹ فوریه بوده است. این افزایش نشاندهنده تمایل و تعهد مردم به کمک به دیگران و نجات جانها است.
به نقل از بشیر حاجیبیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون، در این دوره زمانی، ۲,۱۸۶,۲۶۰ واحد خون اهدا شده است. در ادامه به نکات مهمی درباره اهدا خون در ایران اشاره میشود:
- بیشترین رشد اهدا خون در استانهای کهگیلویه و بویراحمد (بیش از ۲۳ درصد)، سیستان و بلوچستان (حدود ۱۴ درصد) و البرز (حدود ۹ درصد) ثبت شده است.
- استان تهران تقریباً ۱۷ درصد از کل اهدا خون را در این دوره به خود اختصاص داده است.
- در یک ماه گذشته (از ۲۰ دی تا ۱۸ بهمن)، حدود ۳۶۰,۶۵۵ واحد خون در تهران اهدا شده است.
- استانهای فارس و خراسان رضوی به ترتیب ۸ درصد و ۷ درصد از اهدا خون کل کشور را در ۱۱ ماه اخیر به عهده داشتهاند.
حاجیبیگی همچنین افزود که نرخ رشد مستمر اهدا خون در کشور به بیش از ۵۶ درصد افزایش یافته است. استانهای سمنان (حدود ۶۹ درصد)، یزد (تقریباً ۶۸ درصد) و گلستان (نزدیک ۶۶ درصد) بالاترین نرخهای اهدا خون مستمر را دارا هستند.
در مورد سهم زنان در اهدا خون، حاجیبیگی اشاره کرد که این سهم هنوز کمتر از ۵ درصد است. استانهای شمال خراسان و لرستان (بیش از ۸ درصد) و سیستان و بلوچستان و قزوین (بیش از ۷ درصد) دارای بالاترین میزان اهدا خون توسط زنان هستند.
رشد ۴.۷ درصدی اهدا خون نسبت به سال گذشته
در طول سال تقویمی ایرانی گذشته (از مارس ۲۰۲۳ تا مارس ۲۰۲۴)، ۲,۳۲۷,۹۹۷ ایرانی خون اهدا کردهاند که این رقم افزایش ۴.۷ درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد. استانهای تهران و فارس به ترتیب بیش از ۱۶ درصد و بیش از ۷ درصد از اهدا خون کل کشور را به خود اختصاص دادهاند.
حاجیبیگی گفت که در سال گذشته، بالاترین رشد در اهدا خون در استان لرستان با ۲۲ درصد، بعد از آن شمال خراسان با ۱۶ درصد و کهگیلویه و بویراحمد با تقریباً ۱۳ درصد ثبت شده است.
نرخ کلی اهدا خون در کشور در سال گذشته بیش از ۵۴ درصد بوده و استانهای سمنان (۶۹ درصد)، یزد (۶۴ درصد) و قم (۶۳ درصد) بالاترین رتبهها را دارند. سهم زنان در اهدا خون برابر با ۴ درصد بوده است.
تأکید سازمان بهداشت جهانی بر ظرفیتهای ایران
جعفر حسین، نماینده سازمان بهداشت جهانی (WHO) در ایران، بر ظرفیتهای ایران به عنوان یک الگو برای دیگر کشورها در زمینه انتقال خون و مدیریت خونهای نادر تأکید کرده است. او در روز ملی خون نادر که در ۲۲ ژانویه برگزار شد، به پایبندی کشور به دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی اشاره کرد و گفت که هیچکس نباید تحت تأثیر نوع خون خود قرار گیرد.
این مقام مسئول همچنین به تعهد پایدار کشور در مقابله با چالشهای منحصربهفرد مربوط به خونهای نادر تأکید کرده و بر اهمیت همکاری، نوآوری و عزم راسخ در این تلاش جهانی تأکید نمود. این اطلاعات در بیانیهای که در ۲۷ ژانویه منتشر شده بود، اعلام گردید.