تبریز میزبان همایش بین‌المللی «اتوپیا برای کودکان» خواهد بود!

تبریز میزبان همایش بین‌المللی «اتوپیا برای کودکان» خواهد بود!

نشست بین‌المللی با عنوان «بهشت کودک» قرار است در تاریخ ۱۴ تا ۱۵ مه در تبریز، پایتخت استان آذربایجان شرقی برگزار شود. این همایش به طراحی و ساخت شهرهای دوستدار کودک، اصول طراحی مدارس دوستدار کودک، معماری مدرن شهرهای دوستدار کودک، هوش مصنوعی (AI) و شهرهای هوشمند می‌پردازد.

این ابتکار به تحقق حقوق کودکان در سطح محلی از طریق یک شبکه منحصر به فرد شامل دولت‌های محلی، سازمان‌های جامعه مدنی، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و خود کودکان کمک می‌کند.

هدف این رویداد نیز تقویت دانش علمی و فناوری، بررسی و ارزیابی پروژه‌های تحقیقاتی، توسعه ظرفیت برای پروژه‌های شهرهای دوستدار کودک و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی است.

این همایش همچنین به عنوان یک بستر برای افزایش تعاملات میان کارشناسان، سیاستگذاران، مدیران شهری، معماران، برنامه‌ریزان شهری، دانشجویان و استادان عمل خواهد کرد تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.

پرداختن به نیازهای کودکان و مشارکت آنها در برنامه‌ریزی شهری نه تنها کیفیت زندگی کودکان را بهبود می‌بخشد، بلکه شهری امن‌تر، پایدارتر و فراگیرتر برای تمامی شهروندان ایجاد می‌کند.

توسعه این رویداد در سطوح ملی و بین‌المللی گامی مؤثر در جهت بهبود کیفیت زندگی کودکان و ایجاد شهرهای بهتر برای آینده خواهد بود.

شهرهای دوستدار کودک

هر کودک حق دارد در محیطی رشد کند که احساس امنیت و آرامش داشته باشد، به خدمات اولیه و هوای پاک و آب تمیز دسترسی داشته باشد، بازی کند، یاد بگیرد و رشد کند و صدایش شنیده شود و اهمیت داشته باشد.

یک شهر دوستدار کودک به دنبال ایجاد فرصت‌های برابر برای تمامی کودکان است. این شامل شناسایی کودکان حاشیه‌نشین و آسیب‌پذیر، موانع مشارکت که آنها با آن مواجه هستند و حذف این موانع است.

  • مسئولیت‌پذیری: برای ساخت یک شهر دوستدار کودک، باید به وضوح مشخص شود که مسئولیت هر جنبه از اجرا بر عهده چه کسی است و آنها را مسئول دانست.
  • شفافیت: این امر نیازمند شفافیت و وضوح در فرآیند تصمیم‌گیری است.
  • مشارکت عمومی: نیاز به داشتن سیستمی برای تسهیل مشارکت عمومی در تصمیم‌گیری به منظور ترویج مسئولیت‌پذیری محلی برای حقوق کودکان است.
  • اقدامات قانونی: دولت‌ها باید تمام اقدامات قانونی، اداری و دیگر را برای اجرای حقوق کودکان به حداکثر میزان منابع موجود خود انجام دهند و در صورت نیاز، در چارچوب همکاری‌های بین‌المللی عمل کنند.
  • پاسخگویی به نیازها: این فرآیند باید به نیازهای کودکان و خانواده‌های متاثر پاسخگو باشد.
  • مدیریت منعطف: ساخت یک شهر دوستدار کودک نیازمند رویکرد مدیریتی منعطف است تا بتواند به تغییرات شرایط پاسخگو باشد و در طول زمان پایدار بماند.
READ  جزیره کیش میزبان چهارمین کنگره بین‌المللی وانا خواهد بود

با در نظر گرفتن این نکات، می‌توان به ایجاد شهری بهتر و دوستدار کودک کمک کرد که نه تنها به نیازهای کودکان پاسخ دهد بلکه به یک محیط سالم و پایدار برای تمامی ساکنان تبدیل شود.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *