جشنواره فیلم مقاومت، جایزه جدیدی برای مستندها معرفی کرد!

جشنواره فیلم مقاومت، جایزه جدیدی برای مستندها معرفی کرد!

در دنیای سینما، جشنواره‌ها به عنوان نقاط عطفی برای معرفی آثار برجسته و شناسایی استعدادهای نوظهور عمل می‌کنند. جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با معرفی جایزه جدید “نشان مرتضی” به هدف شناسایی مستند سازانی که آثارشان به شدت با ایدئولوژی‌های شهید سید مرتضی آوینی، معروف به استاد نویسندگان شهید، هم‌راستا است، به یک مرحله جدید و جذاب وارد شده است.

به گفته دبیر جشنواره، این جایزه معتبر با هدف ارزیابی آثار مستند از سوی یک هیئت داوری برجسته به برگزیدگان در بخش مستند اهدا خواهد شد. در ادامه، نکات کلیدی این جشنواره را بررسی می‌کنیم:

  • معرفی جایزه جدید: جایزه “نشان مرتضی” به مستندسازان برجسته اهدا می‌شود.
  • تعهد به ارزیابی دقیق: کمیته مستند به ارزیابی آثار ارسالی با دقت و جدیت ادامه می‌دهد.
  • برگزاری نشست‌های تخصصی: برگزاری نشست‌هایی با محوریت موضوعات مستند برای مستندسازان در نظر گرفته شده است.
  • دوره‌های آموزشی: دوره‌های مجازی و حضوری در زمینه‌های مختلف مستندسازی برگزار می‌شود.
  • افزایش تعداد آثار ارسالی: رشد قابل توجهی در تعداد مستندهای ارسالی به جشنواره مشاهده شده است.
  • مشارکت نهادهای معتبر: آثار مستند از نهادهای معتبر و سازمان‌های فرهنگی مختلف به جشنواره ارسال شده است.

جلال غفاری، دبیر جشنواره، در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد که این دوره از جشنواره شاهد افزایش قابل توجهی در تعداد مستندهای ارسالی از مناطق مختلف ایران و جهان است. او ابراز امیدواری کرد که کیفیت و کمیت بالای آثار ارسالی نشان‌دهنده یک تحول قابل توجه در سینمای مستند باشد که در نهایت به برگزاری جشنواره‌ای منطبق بر ایده‌های انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت منجر خواهد شد.

غفاری همچنین اشاره کرد که بسیاری از مستندها از مؤسسات و سازمان‌های معتبری مانند سازمان هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی، سازمان هنر و رسانه اوج، و مرکز توسعه سینمای تجربی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. وی افزود: “مشارکت‌های مختلف از کنگره‌های ملی به یاد شهداء و مجموعه‌ای از مستندسازان انقلابی به اعتبار جشنواره افزوده است.”

READ  برگزاری دوره روزنامه‌نگاری مقاومتی در تهران: فرصتی برای یادگیری و تحول!

شهید سید مرتضی آوینی در سال 1993 در حین ساخت مستند “شهر در آسمان” در منطقه جنگی ایران و عراق به شهادت رسید. او به خاطر آثارش به ویژه “روایت پیروزی” شناخته می‌شود و به عنوان “استاد نویسندگان شهید” توسط همکاران و رزمندگان مورد تحسین قرار گرفته است.

آوینی در مراسم تشییع خود که به دستور رهبر انقلاب، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، در سال 1991 برگزار شد، به یادگاری ماندگار تبدیل شد. جشنواره سینما حقیقت، رویداد بین‌المللی اصلی ایران برای فیلم‌های مستند، نیز هر ساله به آثار مرتبط با جنگ و مقاومت با جوایز آوینی تقدیر می‌کند.

در کنار این، دفتر هنر سازمان تبلیغات اسلامی هر ساله به مناسبت سالگرد شهادت آوینی، هفته هنر انقلاب اسلامی را برگزار می‌کند. همچنین، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد روایت هر ساله جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت را برگزار می‌کنند.

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در این دوره به عنوان یک پلتفرم حیاتی برای ترویج و انتشار آثار سینمایی که روح مقاومت در برابر ظلم، ستم و نابرابری را نمایان می‌سازد، عمل می‌کند. این دوره از جشنواره قرار است تجربه‌ای فراموش‌نشدنی باشد، چرا که به دنبال ارج نهادن به اصول مقاومت و ترویج آزادی اندیشه و بیان است.

نوشته‌های مشابه