حمایت INSF و RSF از پروژه‌های تحقیقاتی مشترک: همکاری علمی برای پیشرفت

حمایت INSF و RSF از پروژه‌های تحقیقاتی مشترک: همکاری علمی برای پیشرفت

ایران و روسیه به تازگی با هدف تقویت همکاری‌های علمی و تحقیقاتی، اقدام به حمایت از اجرای ۱۰ پروژه تحقیقاتی کرده‌اند. این پروژه‌ها پس از فراخوان دوم بنیاد ملی علوم ایران (INSF) و بنیاد علوم روسیه (RSF) معرفی شده‌اند. این کمک مالی به صورت رقابتی برای برنامه‌ها و پروژه‌های علمی و فنی در زمینه‌های مختلف اعطا می‌شود که شامل شیمی و علوم مواد، زیست‌شناسی و علوم زیستی و تحقیقات پایه برای پزشکی می‌باشد.

پروژه‌هایی که در اولویت قرار خواهند گرفت، آن‌هایی هستند که به ایجاد یک ذخیره علمی و فنی در حوزه‌های اولویت‌دار توسعه علمی و فناوری کمک کنند. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توسعه فناوری‌های پیشرفته و نمونه‌های محصول
  • ایجاد یا بهبود فناوری‌های کاربردی
  • امکان توسعه بیشتر پروژه‌ها از طریق ابزارهای دولتی یا تأمین مالی خارج از بودجه

دانشگاه‌های ایرانی در حال بررسی پتانسیل‌های همکاری علمی و تحقیقاتی با مؤسسات روسی در چارچوب شراکت استراتژیک بین دو کشور هستند. این همکاری‌ها بر اساس توافق‌های جامع میان دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه شکل می‌گیرد و دو طرف متعهد به پیشبرد روابط بلندمدت و سازنده در حوزه‌های تحصیلات عالی، فناوری و نوآوری هستند.

تأسیس دبیرخانه‌ای برای ارتباط بین دانشگاه‌های دو کشور از جمله اقدامات مهمی است که انجام شده است. البته، دبیرخانه‌ها و همکاری‌های بین‌دانشگاهی باید فعال‌تر از گذشته در عمق بخشی به ارتباطات علمی باشند. انتظار می‌رود که اقدامات عملی و مؤثری برای تحقق اهداف مشترک انجام شود.

هدف اصلی این همکاری‌ها علاوه بر تقویت روابط، اجرای توافق‌های قبلی و ایجاد فرصت‌های جدید برای همکاری‌های بیشتر است. به این ترتیب، توافقات جامع ایران و روسیه زمینه را برای افزایش همکاری‌های علمی از طریق انجام پروژه‌های علمی و فناوری مشترک، تقویت تعاملات میان مؤسسات آموزشی و تبادل اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان فراهم می‌کند.

READ  ایران و نروژ: جلسه‌ای برای حمایت از پناهندگان افغان برگزار شد

طرفین قرارداد همچنین تسهیل تبادل تجربیات و اطلاعات در زمینه تنظیم فعالیت‌ها در حوزه‌های علمی، فناوری و نوآوری را مورد توجه قرار می‌دهند. این شامل سازماندهی و برگزاری کنفرانس‌ها، نشست‌ها، سمینارها، نمایشگاه‌ها و سایر رویدادهای علمی خواهد بود.

علاوه بر این، طبق توافق، دو طرف به ترویج و تسهیل یادگیری زبان‌های رسمی و مطالعه ادبیات، تاریخ و فرهنگ یکدیگر در مؤسسات آموزش عالی خود خواهند پرداخت.

در نهایت، این همکاری‌ها نشان‌دهنده عزم دو کشور برای گسترش حوزه‌های علمی و فناوری در راستای منافع مشترک و پیشرفت‌های نوین است. با توجه به روند فعلی، انتظار می‌رود که این پروژه‌ها به نتایج مؤثری در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری منجر شوند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *