دانشجوی ایرانی برنده جایزه «دانشمند جوان سال» در BRICS و SCO شد!

دانشجوی ایرانی برنده جایزه «دانشمند جوان سال» در BRICS و SCO شد!

در سال‌های اخیر، جوانان به عنوان پیشگامان نوآوری و تحقیق در زمینه‌های مختلف شناخته شده‌اند. یکی از این جوانان، حسنا سلیمی، دانشجوی دانشکده مطالعات جهانی دانشگاه تهران است که در جوایز جوانان BRICS و سازمان همکاری شانگهای در سال 2025 به عنوان بهترین محقق جوان انتخاب شد.

این رویداد در تاریخ 24 تا 26 ژانویه در کازان، روسیه برگزار شد و بیش از 400 شرکت‌کننده از 13 کشور، از جمله ایران، هند، چین، امارات متحده عربی، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، ازبکستان، آفریقای جنوبی، برزیل، اتیوپی، تاجیکستان و روسیه در این رقابت‌ها شرکت کردند.

هیئت داوران در این مسابقات 10 برنده در پنج دسته مختلف انتخاب کردند که شامل:

  • تأثیرگذارترین رسانه سال
  • کارآفرین اجتماعی سال
  • پروژه دیپلماسی عمومی سال
  • محقق سال
  • مبادرت زیست‌محیطی سال

نامزدها در دسته “بهترین محقق جوان” شامل نویسندگان تحقیقات علمی در زمینه‌های تاریخ، آموزش، هنر، فناوری اطلاعات، حقوق، فلسفه و مالی بودند. این جوایز با هدف شناسایی افراد بااستعداد جوان و قدردانی از تلاش‌های جوانان در کشورهای BRICS و SCO در زمینه‌های اجتماعی برگزار می‌شود.

در کنار سلیمی، چهار زن ایرانی دیگر نیز در مسابقه استارتاپ‌های زنان BRICS در سال 2024 به عنوان برندگان شناخته شدند. این چهار نفر شامل آزم کرمی، مهواش آبیاری، مرضیه ابراهیمی و سیده فاطمه حسینی هستند.

این رویداد که هدف آن برجسته‌سازی و حمایت از استارتاپ‌های زنان در کشورهای BRICS و فراتر از آن است، از ماه ژوئن آغاز شد و تا 5 اکتبر ادامه داشت. پنل داوران بین‌المللی این مسابقه بیش از 1,000 درخواست از 30 کشور را مورد بررسی قرار داد.

READ  ایران طرح می‌دهد: تأسیس صندوق‌های نوآوری سبز و مدیریت زباله‌های پلاستیکی در BRICS

برندگان این مسابقه شامل 26 پروژه در زمینه‌های مختلف مانند:

  • نوآوری در انرژی و زیرساخت‌ها
  • فناوری‌های هوش مصنوعی در پزشکی، آموزش، کشاورزی و صنعت هواپیمایی
  • مقابله با سرطان و ناباروری
  • رباتیک

زنان ایرانی در زمینه تعداد برندگان در مسابقه استارتاپ‌ها بعد از روسیه در رتبه دوم قرار دارند. کرمی در دسته “هوش مصنوعی” برای پروژه خود با عنوان “تشخیص خودکار نقص در خطوط انتقال برق” جایزه دریافت کرد. آبیاری و ابراهیمی به ترتیب برای پروژه‌های خود با عناوین “نظارت بر گلوکز با استفاده از اسکن هوشمند” و “بانک سلول ایمنی برای درمان سرطان و بیماری‌های خودایمنی” جوایز خود را دریافت کردند. حسینی نیز در دسته “نوآوری و زیرساخت” با پروژه‌ای به نام “قاشق هوشمند برای کاهش لرزش” جایزه خود را کسب کرد.

ترویج کارآفرینی زنان و آزادسازی رهبری، اطمینان از گسترش شبکه‌های کسب‌وکار زنان در کشورهای BRICS از جمله اهداف اصلی این مسابقه است. این رویداد همچنین به دنبال افزایش همکاری B2B بین کارآفرینان زن، افزایش مشارکت زنان در اقتصاد کشورهای BRICS و ایجاد پروژه‌های چندجانبه است.

شامل کردن کسب‌وکارهای زنان در زنجیره‌های ارزش جهانی نیز یکی دیگر از اهداف این مسابقه است. شریک عمومی این رویدادها، Sberbank PJSC، بزرگترین بانک روسیه و یکی از نهادهای مالی پیشرو جهانی است. شریک استراتژیک این مسابقه نیز Gazprombank (شرکت سهامی) می‌باشد.

استارتاپ‌ها از 14 کشور از حمایت‌های ارتباطی از سوی اتحادیه کسب‌وکارهای زنان BRICS بهره‌مند خواهند شد.

نوشته‌های مشابه