رقابت‌های RoboCup IranOpen آغاز شد: نوآوری‌ها و رقابت‌های هیجان‌انگیز در دنیای رباتیک!

رقابت‌های RoboCup IranOpen آغاز شد: نوآوری‌ها و رقابت‌های هیجان‌انگیز در دنیای رباتیک!

تهران در حال حاضر میزبان نوزدهمین دوره رقابت‌های RoboCup IranOpen است، که از روز شنبه آغاز شده و تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت. این رویداد چهار روزه با جمع‌آوری بیش از 400 تیم، متشکل از بیش از 2000 شرکت‌کننده از ایران و سایر کشورها، در حوزه‌های مختلف رباتیک و هوش مصنوعی برگزار می‌شود.

رقابت‌های RoboCup تنها به فوتبال محدود نمی‌شود؛ هدف لیگ شبیه‌سازی نجات RoboCup، ترویج تحقیق و توسعه برای مدیریت بلایای طبیعی مانند زلزله و فراهم کردن فرصتی برای توسعه سیستم‌های نجات هوشمند است.

رقابت‌های IranOpen 2025 شامل 25 لیگ تخصصی است، از جمله:

  • شبیه‌سازی فوتبال
  • نجات و امداد
  • ربات‌های پرنده
  • اختراعات فناوری
  • هوش مصنوعی

همچنین برای اولین بار، یک لیگ خاص هوش مصنوعی به مسابقات اضافه شده است که منجر به افزایش 40 تا 50 درصدی در تعداد تیم‌ها نسبت به سال گذشته شده است.

رقابت‌های RoboCup یک ابتکار بین‌المللی است که شامل حوزه‌های هوش مصنوعی و رباتیک می‌شود و هدف نهایی آن توسعه تیمی از ربات‌های انسان‌نما است که قادر به شکست تیم قهرمان جهان فوتبال انسان‌ها تا سال 2050 باشد.

این ابتکار به عنوان یک بستر برای آزمایش فناوری‌هایی مانند تصمیم‌گیری در زمان واقعی، همکاری چندعاملی، پردازش داده‌های حسگر و ناوبری در محیط‌های پیچیده عمل می‌کند.

این رویداد برای اولین بار در سال 1997 برگزار شد و الهام‌گرفته از پیروزی یک بازیکن شطرنج کامپیوتری در برابر قهرمان آن زمان شطرنج، گری کاسپارف است.

RoboCup (که در ابتدا به نام ابتکار جام جهانی ربات‌ها شناخته می‌شد) یک ابتکار بین‌المللی در حوزه تحقیق و آموزش است. این تلاش به منظور ترویج تحقیق در زمینه هوش مصنوعی و رباتیک هوشمند با ارائه یک مشکل استاندارد است که در آن مجموعه‌ای از فناوری‌ها می‌توانند یکپارچه و بررسی شوند و همچنین برای آموزش پروژه‌محور یکپارچه مورد استفاده قرار گیرند.

READ  مقابلۀ زنان کبدی ایران با کره جنوبی و تایوان: نبردی هیجان‌انگیز در عرصه جهانی!

دستاوردهای اخیر

دانش‌آموزان ایرانی در رده سنی 7 تا 17 سال در رقابت‌های RoboLand 2025 که از 27 تا 29 مارس در شهر کاراگاندا برگزار شد، مقام دوم را در میان هفت کشور به دست آوردند.

این رویداد با گردهم آوردن بیش از 750 مخترع جوان از هفت کشور، شامل:

  • قزاقستان
  • بلغارستان
  • ایران
  • روسیه
  • آذربایجان
  • ازبکستان
  • قرقیزستان

رقابت کرد و 362 تیم در 23 دسته‌بندی شرکت کردند.

بیش از 2000 کودک در دورهای حذف شرکت کردند و بیش از 400 تیم در مرحله انتخابی برای رسیدن به فینال RoboLand 2025 رقابت کردند.

در حاشیه این جشنواره، میزگردهایی تحت عنوان «تحول دیجیتال در آموزش: روندها و چشم‌اندازها» برگزار شد که بر دیجیتالی شدن فرآیند آموزشی و به اشتراک‌گذاری بهترین شیوه‌ها در توسعه آموزش STEM تمرکز داشت.

دانش‌آموزان ایرانی در رده سنی 7 تا 17 سال در رقابت‌های RobotChallenge 2024 که از 9 تا 11 آگوست در پکن چین برگزار شد، مقام دوم را در میان 31 کشور کسب کردند.

برای دومین سال متوالی، تیم ایرانی موفق به کسب مقام دوم در گزارش فنی شد. دو تیم ایرانی در رده سنی زیر 12 سال، مدال‌های نقره و برنز را در لیگ نوآوری به دست آوردند و چین در جایگاه اول قرار گرفت.

24 تیم رباتیک ایرانی که در مسابقات جام جهانی ربات‌های بین‌المللی (FIRA) 2024 در سائو لوئیس برزیل شرکت کردند، موفق به کسب 17 جایزه شدند.

بیست و نهمین دوره مسابقات جهانی رباتیک و هوش مصنوعی FIRA از 5 تا 9 آگوست برگزار شد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *