هفته فرهنگی تبریز در انجمن هنرمندان ایرانی: جشنی از هنر و فرهنگ

هفته فرهنگی تبریز در انجمن هنرمندان ایرانی: جشنی از هنر و فرهنگ

هفته فرهنگی تبریز فردا به طور رسمی در فرهنگسرای هنر واقع در مرکز تهران آغاز می‌شود و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. این رویداد به معرفی فرهنگ و هنر تبریز می‌پردازد و فرصتی مناسب برای آشنایی با جاذبه‌های فرهنگی این شهر است.

براساس اطلاعیه روابط عمومی فرهنگسرا، که به همراهی این رویداد پرداخته است، یک نمایشگاه عکس با عنوان هفته فرهنگی تبریز در تهران روز سه‌شنبه در گالری محیط زیست فرهنگسرا افتتاح خواهد شد.

علاوه بر این، شب موسیقی تبریز برای ساعت ۴ بعد از ظهر سه‌شنبه و جمعه (۱۴ فوریه) در سالن استاد شهناز برنامه‌ریزی شده است.

سازمان‌دهندگان همچنین از برگزاری یک جلسه ویژه درباره نقاشی مینیاتور تبریز در ساعت ۴ بعد از ظهر سه‌شنبه در سالن استاد ناصری خبر داده‌اند.

یکی دیگر از نکات برجسته این رویداد، نمایش فیلم نگاهی به آثار سینمایی در ساعت ۴ بعد از ظهر ۱۴ فوریه در سالن استاد ناصری خواهد بود.

مراسم اختتامیه این رویداد برای ۱۶ فوریه در برج میلاد برنامه‌ریزی شده است.

برنامه‌های کلیدی دیگر این هفته فرهنگی شامل موارد زیر است:

  • معرفی صنایع دستی تبریز
  • نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری
  • شب‌های موسیقی
  • نمایش فیلم‌های کوتاه
  • پنل‌های تخصصی و موضوعی
  • نمایشگاه فیروزه‌ای
  • نقاشی، خوشنویسی و نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی
  • جلسه ویژه‌ای برای زنان

این رویداد تحت شعار “تبریز، بهشت ابدی” برگزار می‌شود.

تبریز، مقدمه‌ای عالی برای ایران

تبریز، شهری بزرگ اما آرام است که پر از مردم مهمان‌نواز و بازار تاریخی ثبت‌شده در یونسکو برای کاوش است. این شهر، مقدمه‌ای مناسب برای گردشگرانی است که از مرز ارمنستان یا از طریق مرز گوربولک بازرگان از ترکیه وارد ایران می‌شوند.

READ  آیا مردم ایران کریسمس را جشن می‌گیرند؟

مرکز شهر تبریز به راحتی قابل پیاده‌روی است و مردم آن نیز بسیار دوستانه هستند، چیزی که در شهرهای بزرگ چندان رایج نیست.

الکساندرا رینولدز، یک گردشگر آمریکایی و بلاگر، در این باره می‌گوید: “تبریزی‌ها فوق‌العاده گرم و مهمان‌نواز هستند. در عرض یک ساعت از ورود به شهر، حداقل دوازده بار به ما خوش‌آمد گفته شد. ما تقریباً از چرخش سرمان به سمت افرادی که به ما سلام می‌کردند دچار درد گردن شدیم.”

مانند بسیاری از شهرهای ایران، تبریز تاریخ طولانی و غنی دارد، اما بسیاری از بناهای تاریخی آن به دلیل حمله مهاجمان یا زلزله‌ها تخریب شده‌اند. تبریز در دوره مغولان به پایتختی محمود غازان (۱۲۹۵–۱۳۰۴) منصوب شد و پس از وی تحت سلطه تیمور (تیمور لنگ) قرار گرفت و در سال ۱۳۹۲ به تصرف او درآمد.

چندین دهه بعد، ترکان کارا قویونلو این شهر را به عنوان پایتخت خود انتخاب کردند و در این زمان مسجد کبود در این شهر تاریخی ساخته شد.

این شهر در دوران صفوی نیز تا سال ۱۵۴۸ تحت عنوان مرکز اداری باقی ماند، زمانی که شاه تهماسب اول پایتخت خود را به سمت قزوین منتقل کرد. در دو قرن بعد، تبریز چندین بار بین ایران و امپراتوری عثمانی تغییر دست داد. در جریان جنگ جهانی اول، این شهر به طور موقت توسط نیروهای ترک و سپس شوروی اشغال شد.

نوشته‌های مشابه