پیشنهاد رئیس پزشکian: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا میتواند به توافق عادلانهای منجر شود
رئیسجمهور مسعود پزشکian ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات غیرمستقیم جاری بین ایران و ایالات متحده به توافق عادلانهای منجر شود که ثبات پایدار را در منطقه غرب آسیا تضمین کند. این مذاکرات میتواند نقشی کلیدی در بهبود روابط میان کشورها ایفا کند.
رئیسجمهور در روز یکشنبه در تهران در دیدار با وزیر امور خارجه عمان، بدر بن حمد البوسعیدی، این سخنان را مطرح کرد. پزشکian در این نشست به تحسین روابط دوجانبه بین ایران و عمان پرداخت و نقش سازنده مسقط در میزبانی این مذاکرات غیرمستقیم را ستود.
وی گفت: «امیدواریم که از طریق تلاشها و نیتهای صادقانه سلطان هیثم بن طارق، این گفتگوها به توافقی عادلانه منجر شود که صلح و ثبات پایدار را در منطقه تضمین کند.»
پزشکian افزود که ایران آماده است همکاریهای خود را با کشورهای اسلامی، به ویژه کشور «برادر و دوست عمان»، در تمامی زمینهها از جمله تجارت، سیاست، اقتصاد، علم و فناوری گسترش دهد. وی همچنین اظهار داشت که سفر آتیاش به عمان نقطه عطفی در تعمیق روابط بین دو طرف خواهد بود.
در ادامه سخنان خود، رئیسجمهور به ضرورت همگرایی بیشتر بین کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: «هر چه این کشورها به یکدیگر نزدیکتر شوند و همکاری خود را تقویت کنند، دشمنان جهان اسلام بیشتر ناامید خواهند شد از ایجاد تفرقه و اختلاف در میان ملتهای اسلامی.»
وی ابراز امیدواری کرد که کشورهای غرب آسیا با همکاری و افزایش همافزایی، بتوانند منطقهای بسازند که مردم در آن در رفاه و عدالت زندگی کنند.
وزیر امور خارجه عمان نیز در این دیدار، سلامهای گرم سلطان هیثم بن طارق را به پزشکian منتقل کرد.
بدر بن حمد البوسعیدی به سخنرانی پزشکian در فروم دیالوگ تهران اشاره کرد و سخنان ارزشمند و خردمندانه او درباره ایران، کشورهای همسایه، جهان اسلام و تعامل سازنده با جامعه جهانی را ستود. وی تأکید کرد که عمان کاملاً از این رویکرد حمایت میکند.
وزیر امور خارجه عمان همچنین گفت که روابط عالی بین ایران و عمان نمونهای واضح از روابط مبتنی بر صداقت، همکاری و برادری است و ابراز امیدواری کرد که این روابط به عنوان الگویی الهامبخش برای کشورهای دیگر عمل کند.
دیپلمات ارشد عمان به ایران سفر کرده است تا در فروم دیالوگ تهران 2025 که از امروز آغاز شده، شرکت کند. این فروم دو روزه با حضور مقامات ارشد و دیپلماتهایی از 53 کشور و همچنین سازمان ملل برگزار میشود.
در نهایت، این گفتگوها و تعاملات بینالمللی میتواند به ایجاد ثبات پایدار و رفاه در منطقه کمک کند.