چین و UNAIDS: همکاری برای تقویت واکنش سریع ایران به HIV

چین و UNAIDS: همکاری برای تقویت واکنش سریع ایران به HIV

در راستای تقویت برنامه ملی ایدز و ظرفیت آزمایش HIV در ایران، وزارت بهداشت ایران، مرکز بین‌المللی همکاری‌های اقتصادی و فنی چین (CICETE) و برنامه مشترک سازمان ملل در زمینه HIV/AIDS (UNAIDS) گردهمایی را برای به اشتراک‌گذاری تجربیات و دانش برگزار کردند. این نشست دو روزه که در تاریخ 29 و 30 آوریل در تهران برگزار شد، بر تسریع پاسخ ایران به HIV متمرکز بود.

این گردهمایی چندجانبه، بیش از 30 کارشناس از دو کشور و UNAIDS را گرد هم آورد تا راهکارهایی برای ایجاد ظرفیت تولید داخلی برای تشخیص سریع HIV بررسی کنند، که این امر نمایانگر یک مسیر پایدار برای حذف شکاف آزمایش HIV در ایران است.

این نشست در چارچوب یک توافق مشترک که در آوریل 2024 بین CICETE و UNAIDS امضا شده، سازماندهی شده است و با حمایت مالی داوطلبانه چین در چارچوب همکاری‌های جنوب-جنوب تأمین مالی شده است.

این توافق که با اولویت‌های برنامه ملی کنترل ایدز ایران و ابتکار توسعه جهانی چین همسو است، راهکارهایی برای تقویت زنجیره تأمین، توسعه ظرفیت و تبادل دانش فراهم می‌کند تا یکی از ارکان مهم پاسخ ملی ایران به HIV، یعنی آگاهی از وضعیت HIV، که اولین هدف جهانی 95-95-95 است را تقویت کند. این «اولین 95» کلید کنترل اپیدمی HIV در ایران است.

اولین هدف از اهداف 95-95-95 سازمان ملل برای پایان دادن به اپیدمی HIV، این است که 95 درصد از افراد مبتلا به HIV تا سال 2025 از وضعیت خود آگاه شوند. بنابراین، آزمایش HIV برای دستیابی به “اولین 95” ضروری است.

در آغاز این گردهمایی، سخنرانی‌های افتتاحیه‌ای از سوی استیفن پریس‌نر، هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران؛ ایمن مرفی، مدیر منطقه‌ای UNAIDS برای منطقه آسیا-اقیانوسیه و اروپا و آسیای مرکزی؛ شو پنگ، معاون مرکز ملی پیشگیری و کنترل STD/AIDS چین (NCAIDS)؛ و مشاور امور بین‌الملل به معاون وزیر بهداشت ایران، محمدرضا رحبر، ایراد شد.

READ  مقامات در آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد نقش‌آفرینی می‌کنند

این پروژه نه تنها بسیاری از ارزش‌های اصلی چندجانبه‌گرایی را نمایان می‌سازد، بلکه راه را برای همکاری‌های بیشتر بین جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین و UNAIDS در زمینه HIV و سلامت هموار می‌کند.

این پروژه به‌طور کامل در چارچوب همکاری‌های بیومدیکال و علمی بین دو کشور قرار دارد، که وزیر بهداشت و آموزش پزشکی ایران، محمدرضا ظفرقندی، در سفر رسمی اخیر خود به چین اعلام کرد.

کمپین ملی آزمایش HIV

در نوامبر 2024، وزارت بهداشت یک کمپین ملی آزمایش HIV به مدت یک ماه برگزار کرد تا آگاهی عمومی را افزایش دهد و موارد بیماری را شناسایی کند.

با شعار «من هم آزمایش HIV می‌زنم»، این کمپین در تاریخ 10 نوامبر آغاز شد و دو هدف اصلی داشت. طبق گزارش وب‌سایت وزارت بهداشت، هدف اول این بود که با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام، افراد را تشویق به آزمایش برای شناسایی عفونت HIV/AIDS در جمعیت‌های کلیدی کند.

هدف دوم این کمپین ارائه برنامه‌های آموزشی در محیط‌های اجتماعی مانند مراکز شهری و پارک‌ها برای افزایش آگاهی عمومی درباره HIV بود.

ویروس نقص ایمنی انسانی، ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کند. این ویروس به سلول‌های سفید خون بدن هدف قرار می‌دهد و سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند. این امر باعث می‌شود که فرد به بیماری‌هایی مانند سل، عفونت‌ها و برخی سرطان‌ها مبتلا شود. سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) در پیشرفته‌ترین مرحله عفونت رخ می‌دهد.

با وجود تمام اقدامات انجام شده در کشور تاکنون، هنوز چالش‌های زیادی وجود دارد. یکی از چالش‌های اصلی، عدم وجود برنامه‌های تشخیصی HIV برای مقابله با گسترش بیماری است.

READ  ایران امیدوار به تقویت روابط منطقه‌ای در کنفرانس اقیانوس هند: آراغچی

UNAIDS

برنامه مشترک سازمان ملل در زمینه HIV/AIDS (UNAIDS) رهبری و الهام‌بخشی برای جهان به منظور دستیابی به چشم‌انداز مشترک صفر ابتلای جدید به HIV، صفر تبعیض و صفر مرگ و میر مرتبط با ایدز است. UNAIDS تلاش‌های 11 سازمان ملل را متحد می‌کند—شامل کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR)، صندوق کودکان سازمان ملل (UNICEF)، برنامه جهانی غذا (WFP)، برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، صندوق جمعیت سازمان ملل (UNFPA)، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC)، سازمان ملل متحد برای زنان، سازمان بین‌المللی کار (ILO)، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (UNESCO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، و بانک جهانی—و به‌صورت نزدیک با شرکای جهانی و ملی برای پایان دادن به اپیدمی ایدز تا سال 2030 به عنوان بخشی از اهداف توسعه پایدار همکاری می‌کند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *