کتاب درباره نخستین زن مسلمان سومالی-آمریکایی منتخب به کنگره آمریکا منتشر شد

کتاب درباره نخستین زن مسلمان سومالی-آمریکایی منتخب به کنگره آمریکا منتشر شد

کتاب “این‌گونه است که آمریکا به نظر می‌رسد” نوشته ایلهان عمر و ربکا پالی به تازگی به زبان فارسی ترجمه و در کتابفروشی‌های سراسر ایران منتشر شده است. این کتاب با ترجمه سپیده اشرفی توسط انتشارات معارف در 184 صفحه به چاپ رسیده است.

این کتاب داستان زندگی ایلهان عمر، یک رهبر پیشرو است که برای رسیدن به اهدافش، مسیری جدید را انتخاب کرد. این کتاب یک یادداشت صمیمی و الهام‌بخش از ایلهان عمر است، که به عنوان اولین پناهنده آفریقایی، اولین زن مسلمان آمریکایی و یکی از نخستین زنان مسلمان که به کنگره انتخاب شده، شناخته می‌شود.

ایلهان عمر، 42 ساله، سیاستمداری آمریکایی است که از سال 2019 به عنوان نماینده ایالت مینه‌سوتا در کنگره ایالات متحده خدمت می‌کند. او عضو حزب دموکرات است. پیش از انتخاب به کنگره، عمر در مجلس نمایندگان مینه‌سوتا از 2017 تا 2019 خدمت کرده و بخشی از مینیاپولیس را نمایندگی کرده است. حوزه انتخابیه او شامل تمام مینیاپولیس و برخی از حومه‌های آن می‌شود.

نقاط کلیدی درباره ایلهان عمر:

  • نقد دائمی به سیاست‌های اسرائیل و حمایت از جنبش تحریم، تفکیک و مجازات (BDS).
  • مقابله با انتقادات و تهدیدات مرگ از سوی مخالفان سیاسی، از جمله رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، دونالد ترامپ.
  • تجربه‌ای دشوار از جنگ و پناهندگی در دوران کودکی.

ایلهان عمر تنها هشت سال داشت که جنگ در سومالی آغاز شد. او کوچک‌ترین فرزند از هفت فرزند خانواده‌اش بود و مادرش در سنین کودکی او فوت کرده بود. ایلهان تحت سرپرستی پدر و پدربزرگش بزرگ شد تا اینکه گروهی مسلح به کمپ آن‌ها حمله کردند. خانه آن‌ها مورد اصابت گلوله قرار گرفت و غذا به شدت کم شد، به طوری که در سال اول جنگ، 350,000 نفر جان خود را از دست دادند. خانواده او تصمیم به فرار از موگادیشو گرفتند.

READ  رهبری مثبت: راهکارهای عملی برای موفقیت

آن‌ها به کنیا فرار کردند، جایی که با بیماری‌هایی چون مالاریا و دیسانتری و همچنین نزدیک به گرسنگی روبرو بودند. خانواده در یک کمپ پناهندگان با 334,000 نفر دیگر زندگی کردند. پدرش دریافته بود که می‌توانند از طریق سازمان ملل برای رفتن به نروژ، کانادا، سوئد یا ایالات متحده اقدام کنند.

به طرز معجزه‌آسا، یک سال پس از اولین مصاحبه‌شان، اجازه یافتند برای آمریکا درخواست دهند. چهار سال بعد، پس از یک فرآیند سخت و طولانی، خانواده او وضعیت پناهندگی را کسب کرده و به آرلینگتون ویرجینیا رسیدند، جایی که ایلهان بیشتر زمان خود را در بازداشت گذراند. اما او تصمیم گرفت تا در این شرایط نیز تحصیلاتش را ادامه دهد و می‌نویسد: “تحصیل تنها چیزی بود که من کنترل کاملی بر آن داشتم و با توجه به ساعات طولانی مطالعه در بازداشت”، تا زمانی که به مینه‌سوتا منتقل شدند، “او به یک دانش‌آموز بسیار خوب تبدیل شده بود.”

در سن 12 سالگی، بی‌پول و تنها با تسلط به زبان سومالی و بدون تجربه تحصیل، ایلهان تصمیم گرفت که به دنبال رویاهای آمریکایی‌اش برود. او با چالش‌های فراوانی به عنوان یک مهاجر و پناهنده مواجه شد و به stereotypes سوال کرد و پل‌های ارتباطی با همکلاسی‌ها و جامعه‌اش ساخت.

مقصد بعدی او دانشگاه ایالت داکوتای شمالی بود، جایی که یک دوست به او گفت که به دنبال دانشجویان است و بورسیه‌های تحصیلی و هزینه زندگی بسیار پایینی را ارائه می‌دهد. پس از فارغ‌التحصیلی، او به مینیاپولیس بازگشت و در حزب کارگران دموکرات فعال شد و در ابتدا برای شکست طرح‌های رای‌گیری که خواستار شناسایی عکس برای رأی‌دهندگان و ممنوعیت ازدواج همجنس‌گرایان بودند، کار کرد.

READ  ده فیلم ایرانی در جشنواره بین‌المللی فیلم AmiCorti شرکت می‌کنند

او یک روایت پیروزمندانه را شناسایی کرد: هر دو تهدیدی برای آزادی و حقوق مدنی بودند، پیامی که با جوامع رنگین‌پوست و سفیدپوستان روستایی مینه‌سوتا هم‌خوانی داشت. هیچ طرحی برای ممنوعیت ازدواج برابر تا آن زمان شکست نخورده بود – همان سالی که باراک اوباما به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد.

ایلهان در سال 2016 به مجلس ایالتی انتخاب شد و سپس در سال 2018 به کنگره ایالات متحده به عنوان یکی از دو زن مسلمان نخستین در مجلس نمایندگان انتخاب گردید. او نگران بود که به دلیل یک قانون قدیمی که پوشیدن کلاه را منع می‌کرد، از ورود به صحن مجلس منع شود، قانونی که مانع از پوشیدن حجابش می‌شد. نانسی پلوسی این قانون را اصلاح کرد.

ایلهان عمر به عنوان یک نماد مثبت در زمان‌های تاریک، با طوفان‌های سیاسی زیادی روبرو شده و در عین حال، همیشه با grace، شوخ‌طبعی و عشق به کشورش سخن گفته است. او در روایت سفر شخصی خود نیز، هم لحن شاعرانه و هم واقع‌گرایی را به کار می‌برد و روحیه سرزنده، میهن‌پرستی، دوستی و ایمانش در هر صفحه به وضوح دیده می‌شود.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *